A magyarok hétfői menetrendje a párizsi olimpián

Hétfőn a magyar sportolók közül kevesebben lépnek színre a párizsi olimpián, de a nap folyamán izgalmas események várnak ránk, többek között a férfi vízilabdázók magyar-szerb rangadója és Vadnai Jonatán vitorlázó éremfutamra való esélye.

A férfi vízilabdázók már biztosították helyüket a negyeddöntőben, de a magyar-szerb összecsapás mindig kiemelt figyelmet kap. A csoportkör utolsó mérkőzésén a B jelű hatos harmadik helye a tét. A magyar csapat eddig vegyes eredményeket ért el, legutóbb az ausztráloktól elszenvedett váratlan vereség után a szerbek ellen javíthatnak.

A vitorlázásban Vadnai Jonatán hatodik helyen áll, és az ILCA7 osztályban a kilencedik és tizedik futam dönthet az éremfutamba jutásáról. Érdi Mária viszont deréksérülése miatt nem áll esélyes helyzetben az ILCA6 osztályban.

Az atlétikában Klekner Hanga rúdugrásban, Molnár Attila 400 méteren a vigaszágban, míg Takács Boglárka 200 méteren a vigaszágban és esetleg az elődöntőben is megmérettetik. Takács Boglárka 100 méteren országos csúcsot futott, de a 200 méteres előfutamban saját bevallása szerint túl gyorsan kezdett, így nem jutott tovább, és a reményfutamban folytathatja.

A párizsi olimpia hétfői versenynapján összesen 20 számban osztanak érmeket, és a magyarokon kívüli programban olimpiai bajnokot avatnak férfi és női 3x3-as kosárlabdában, atlétikában a férfi rúdugrók, a női diszkoszvetők, és a női 5000 és 800 méteres síkfutók is az aranyéremért csatáznak. Papíron a hullámlovaglás döntőjét is ezen a napon tervezik megtartani, de ezt már elég régóta halasztgatják. Férfi labdarúgásban Marokko–Spanyolország- és Egyiptom–Franciaország-meccseket játszanak a fináléba jutásért.

A magyar versenyzők részletes programja:

  • 10:40 - Atlétika: női rúdugrás selejtező (Klekner Hanga)
  • 11:20 - Atlétika: férfi 400m vigaszág (Molnár Attila)
  • 12:00 - Vízilabda: férfi csoportmérkőzés, Magyarország-Szerbia – élőben a HVG-n
  • 12:15 - Vitorlázás: női ILCA 6 (Érdi Mária)
  • 12:50 - Atlétika: női 200m vigaszág (Takács Boglárka)
  • 14:45 - Vitorlázás: férfi ILCA 7 (Vadnai Jonatán) - futamok
  • 19:00 - Atlétika: női 200m elődöntő (Takács Boglárka, korábbi eredményektől függően)

A magyarok programja az eredmények függvényében a nap folyamán változhat, bővülhet, az aktuális napi menetrendet – és a csapatsportos eredményeket – mellékletünkben találja meg!

Hétfőn rendezik az olimpia tornaversenyeinek zárónapját, ahol az amerikai Simone Biles rekordbeállítására is sor kerülhet. Férfi rúdugrás döntőjében pedig Armand Duplantis világcsúcsesélyes.