Till Tamás eltűnésének újabb részletei

Újabb tragikus részletek kerültek napvilágra a 24 évvel ezelőtt eltűnt Till Tamás ügyében. A kisfiú holttestét ugyanabban a ruhában találták meg, amiben eltűnésekor látta utoljára a családja. A rendőrség hosszú évek óta tartó nyomozása során most újabb fordulat állhat be, amint a DNS-vizsgálatok eredményei megérkeznek.

A Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán közzétett információk szerint a bajai tanya melléképületében talált holttest azonos ruházatban volt, mint amiben a 11 éves Till Tamás eltűnt. A rendőrség hosszú posztban számolt be az esetről, amelyben részletezték a fiú eltűnésének körülményeit és a nyomozás eddigi állomásait.

A BRFK tájékoztatása szerint a szülőket hivatalosan is értesítették a holttest megtalálásáról, bár a helyi közösségben gyorsabban terjedtek a hírek. A rendőrség hangsúlyozta, hogy a végső bizonyosságot csak a DNS-vizsgálat fogja meghozni, amelyet még nem végeztek el.

Till Tamás 2000. május 28-án tűnt el, amikor biciklivel indult el a közeli vadasparkba, de sosem érkezett meg a célhoz. A rendőrség kezdetben nem vette komolyan a bejelentést, és csak 24 órával később kezdtek el intenzíven keresni, de ekkor már a nyomok kihűltek. Till Tamásé huszonnégy évig az egyik leghíresebb megoldatlan hazai bűnügy volt, tizennyolc éves koráig az FBI eltűnés miatt keresett gyerekeinek listáján is az első helyen szerepelt.

A fiú kerékpárját három hónappal később találták meg a bajai tanya közelében, de sem idegen DNS-nyomot, sem sérülést nem találtak rajta. Idén június 11-én a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészségtől érkezett új információ, amely szerint a bajai gyerekotthon egykori lakója részt vehetett egy gyermek holttestének elásásában.

A nyomok a gyerekotthon egykori lakójához, K. Péterhez vezettek, aki 2011-ben öngyilkos lett. A férfi környezetében élők megerősítették, hogy ő vehetett részt a gyermek elhantolásában. K. Péter és egy János nevű társa W. József bajai tanyáján dolgoztak, ahol a holttestet később megtalálták. W. József 2021-ben vetett véget életének éppen abban a melléképületben, ahol a gyermek holttestét elásták.

A nyomozás még folyamatban van, és a rendőrség tájékoztatása szerint további részletek kiderítése zajlik. Az ügyben számos kérdőjel maradt, amelyekre a nyomozás során keresik a válaszokat. Az ügyben egy idén júniusi bejelentés hozta meg az áttörést, amikor egy bajai tanya melléképületében, az aljzatbetonba ásva egy gyerek holttestét találták meg a rendőrök.