Louis Gossett Jr. Oscar-díjas színész halálának okai

A 87 éves Oscar- és Golden Globe-díjas színész, Louis Gossett Jr. március 29-én hunyt el tüdőbetegség következtében, amelyhez szívelégtelenség és pitvarfibrilláció is társult. A családja közleményében arra kér mindenkit, hogy tiszteletben tartsák a család magánéletét ebben a nehéz időszakban.

Louis Gossett Jr. halálának fő oka a krónikus obstruktív tüdőbetegség volt, amelyet a TMZ által megszerzett halotti bizonyítvány is megerősít. A színész Santa Monicában hunyt el, 87 éves korában. A halotti jelentés szerint a tüdőbetegség mellett szívelégtelenség és pitvarfibrilláció is hozzájárult halálához.

Az Index korábban arról számolt be, hogy a színész halálának oka nem volt ismert a múlt hónapban bekövetkezett elhunytakor. A családja azonban március 29-én adott ki közleményt, amelyben megerősítették a szomorú hírt, és arra kérték az embereket, hogy legyenek tekintettel a család magánéletére.

Louis Gossett Jr. a 1950-es évek végén kezdte meg pályafutását, és először televíziós sorozatokban kapott epizódszerepeket. Mozivásznon először 1961-ben a A napfény nem eladó című filmben tűnt fel mellékszerepben. A színész karrierje során számos emlékezetes alakítást nyújtott, többek között a Roots című sorozatban, amelyért Emmy-díjat is kapott. Ez az alakítás megerősítette helyét a televíziós iparban, és karrierje szinte megszakítás nélkül tartott egészen 2019-ig, amikor is szerepet kapott a Watchmen című sorozatban, amiért 7. Emmy-jelölését is megkapta.

1982-ben a Garni-zóna című filmben nyújtott alakításáért, ahol egy kemény kiképzőtisztet játszott, Oscar-díjat és Golden Globe-díjat is nyert, ezzel elismerést szerezve a kritikusok körében.