Váratlan bejelentések a magyar színházakban: előadások maradnak el

Két neves magyar színház, a Vígszínház és a Játékszín is váratlanul lemondta a hétvégi előadásait, ami komoly csalódást okozhat a közönségnek.

A magyar színházi élet nem áll a legjobb lábon az utóbbi időben, hiszen több előadást is kénytelenek voltak törölni. A Vígszínházban február elején egy teltházas előadást kellett lemondani, majd nem sokkal később egy újabb váratlan esemény következett: a A nagy Gatsby című darabjukat az egyik főszereplő hangvesztése miatt félbe kellett hagyni. Most pedig az április 20-ára, azaz holnapra tervezett Az apa című előadásukat is betegség miatt le kellett mondaniuk.

A Vígszínház közleményében így tájékoztatta a közönséget: "Kedves Nézőink! Sajnálattal tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2024. április 20-ra meghirdetett Az apa című előadás betegség miatt elmarad. Az online váltott vagy SZÉP kártyával vásárolt belépőjegyek árát automatikusan visszatérítjük. Amennyiben személyesen vásárolta a jegyeket, kérjük, keresse fel Szervezési Irodánk munkatársait az alábbi elérhetőségek valamelyikén! A jegyek visszaváltására 2024. április 30-ig van lehetőség. Megértésüket köszönjük!".

A Játékszín szintén hasonló helyzetben van, ugyanis a A vád tanúja című előadásukat is le kellett mondanuk. A színház közleménye szerint: "MŰSORVÁLTOZÁS: Ezúton tájékoztatjuk kedves Nézőinket, hogy az április 21. vasárnap 15 órára meghirdetett A VÁD TANÚJA című előadásunk betegség miatt elmarad. A megváltott jegyek 2024. május 2-ig a Játékszín jegypénztárában visszaválthatók, vagy másik előadásra cserélhetők".

A színházak nem közölték, hogy melyik színész betegedett meg, de érdekes egybeesés, hogy mindkét elmaradt darabban Kern András tölti be a főszerepet.