Az HBO Max átalakul Maxxá és áremelés várható

A népszerű streaming szolgáltatás, az HBO Max május 21-től Max néven folytatja, miközben új funkciókat, sorozatokat és filmeket kínál majd a felhasználóknak. Ezzel egyidejűleg az előfizetési díjak is emelkedni fognak, amely a szolgáltatáskínálat bővülésével magyarázható.

Az HBO Max alkalmazását megnyitó felhasználókat a rendszer arra fogja kérni, hogy töltsék le a Max alkalmazást, mivel a szolgáltatás neve megváltozik. A hbomax.com weboldalra érkezőket automatikusan a max.com oldalra irányítják át.

A Maxhoz kapcsolódó számlázási és bejelentkezési adatok változatlanok maradnak, a profilok és a korábban megtekintett tartalmak, valamint a "Saját lista" is átkerülnek, így a felhasználók zökkenőmentesen folytathatják a nézést.

Az HBO Max-előfizetők a jelenlegi csomagjuk funkcióit továbbra is élvezhetik, és az előfizetési díj legalább 60 napig nem változik az indulást követően. 2024. július 23-án vagy az azt követő megújítási dátummal azonban a Standard csomag éves díja 18 990 forintról 27 900 forintra emelkedik. A havi díjak is változnak: a standard csomag havidíja 2790 Ft lesz, míg a premium csomagért 3890 Ft-ot kell fizetni, amely lehetővé teszi a tartalmak 4K felbontásban történő megtekintését és akár 100 tartalom offline letöltését.

Az áremelés oka, hogy a Max több funkciót és tartalmat fog kínálni a felhasználóknak, beleértve a párizsi olimpia közvetítéseit és a Warner Bros Discovery lineáris csatornáin futó műsorokat, valamint az élő sportközvetítéseket.

Azok a felhasználók, akik nem kívánnak az új áron folytatni az előfizetést, az HBO Max/Max-fiókjuk előfizetési beállításaiban bármikor módosíthatják vagy lemondhatják azt a 2024. július 23-i vagy az azt követő megújítási dátum előtt. Amennyiben alkalmazás-áruházon keresztül fizetnek elő, az előfizetést közvetlenül az alkalmazás-áruházban található fiókjukon keresztül mondhatják le.

A Max Felhasználási feltételeit frissítik, hogy azok pontosan tükrözzék a platform felépítését és a közelgő változásokat, beleértve az új tartalmakat, hirdetéseket, funkciókat, csomagokat és kiegészítő szolgáltatásokat, valamint a tranzakciók típusait. Az élő tartalmakhoz való hozzáférés is lehetségessé válik, amelyek tartalmazhatnak reklámokat, szponzorációkat, termékmegjelenítéseket vagy egyéb megszakításokat, amelyek korábban nem voltak jellemzőek az HBO platformjain.

A Warner Bros. Discovery közleménye szerint a Max itthon kétféle csomagban lesz elérhető, és mindkét csomag előfizetői hozzáférhetnek a párizsi olimpia közvetítéseihez. Lesz ezen kívül egy külön megvásárolható Sport csomag is, amit 1200 Ft-ért lehet mindkét fenti csomaghoz hozzárakni, amely hozzáférést biztosít többek között a Grand Slam-tenisztornákhoz, a kerékpáros Grand Tourokhoz és a Le Mans-i 24 órás autóverseny közvetítéseit, valamint az Eurosport 1 és Eurosport 2 lineáris csatornáit.

Az HBO Max korábbi, életre szóló előfizetési kedvezményének felhasználói továbbra is 1590 Ft-os havidíjat fizetnek a Maxért, és a következő előfizetési ciklustól kezdve – 2024. július 23-án vagy később – is megkapják az életre szóló, 33%-os kedvezményüket a Max Standard csomag akkor érvényes havi díjából, amely jelenleg 2790 forint. Az új kedvezményes díj havi 1850 forintra változik.

Európában több országban, például Romániában, Finnországban, Svédországban, Norvégiában, Dániában is elérhető lesz a Max olcsóbb, reklámos verziója, de egyelőre Magyarországon nem lesz reklámos csomag a Maxból.

A tartalmi kínálatban is komoly változásokat hoz a Max, az HBO Max mostani kínálatához képest például még nagyobb számban válnak elérhetővé a Warner Bros Discovery eddig jellemzően a lineáris csatornákon (Discovery, ID, TLC) futó műsorai, és persze az élő sportközvetítések is újdonságot jelentenek majd az eddig megszokott felülethez képest. A Max kiemelt nyári megjelenése a Sárkányok háza júniusban érkező második évada lesz. A jól megszokott filmeken és sorozatokon túl újdonságok is megjelennek majd a repertoárban, mint például A Pingvin, a Stephen King Az című regényén alapuló Welcome to Derry és az új lengyel politikai kémthriller, az Eastern Gate.