Mesterséges intelligencia által generált rasszista hangfelvétel miatt tartóztattak le egy volt tornatanárt

Egy volt tornatanár, Dazhon Darien mesterséges intelligenciát használt fel arra, hogy rasszista szavakat adjon egy iskolaigazgató, Eric Eiswert szájába, ami letartóztatáshoz vezetett.

Egy baltimore-i iskola korábbi tornatanárát, Dazhon Darien-t tartóztatták le, miután mesterséges intelligenciával generált hangfelvétellel próbált bosszút állni volt igazgatóján, Eric Eiswert-en, aki korábban vizsgálatot indított ellene. A hamis felvételen az igazgató állítólag rasszista megjegyzéseket tett az intézmény fekete diákjaira és a zsidó közösségre.

A The Baltimore Banner beszámolója alapján Darien egy olyan szoftvert használt, amely lehetővé tette az igazgató hangjának klónozását. A közvélemény így azt hihette, hogy Eiswert ténylegesen kifejezte a rasszista gondolatokat, mivel a felvétel gyorsan terjedni kezdett.

Az emberek kezdetben valóban azt hitték, hogy az igazgató mondta a rasszista megjegyzéseket, ami miatt a szülők haragja következtében ideiglenesen le is váltották az intézmény éléről.

A hatóságok azonban alaposan kielemezték a felvételt, és az FBI igazságügyi szakértőinek bevonásával arra a következtetésre jutottak, hogy a hangfelvétel nem hiteles, és "nyomokban" mesterséges intelligenciával generált részleteket tartalmaz.

A helyi rendőrség szerint Darien bosszúból készíthette a felvételt, mivel az igazgató egy hónappal korábban nyomozást indított ellene iskolai pénzek lehetséges ellopása miatt. Darien április elején mondott le, és ezután készíthette el a hamis hangfelvételt.

Jelenleg még nem ismert, milyen büntetésre számíthat Darien a letartóztatása után.