A baranyai Dominik élete egy rekordösszegű gyógyszeren múlhat

Egy ritka genetikai betegség, a Duchenne-féle izomdisztrófia diagnosztizálása után a baranyai Sági Dominik családja most azon fáradozik, hogy összegyűjtsék a fiú kezeléséhez szükséges több mint egymilliárd forintot. A kisfiú élete egy speciális génterápiától függhet, amelyet csak külföldön végeznek.

Dominik betegségét, a Duchenne-féle izomdisztrófiát, egy éves korában diagnosztizálták. Ez a betegség az izomsejtek fokozatos pusztulásával jár, és főleg fiúkat érint. A betegség oka a dystrophin nevű fehérje hiánya, ami izomgyengeséghez és az intelligencia hanyatlásához vezet.

A kisfiú szülei, Sági Judit és Sági Roland, egy Facebook-csoportban osztották meg Dominik helyzetét, és arról tájékoztattak, hogy a génterápia költsége jelenleg 1.3 milliárd forint az Egyesült Államokban, míg Dubajban 200 millió forinttal kevesebb. A család minden lehetséges módon próbálja összegyűjteni a szükséges összeget, például sütivásárokat szerveznek, és május 19-én Pécsváradon Jótékonysági napot tartanak.

A család és a közösségük az Adakozó kedd mozgalmat is felkarolta, hogy felhívják a figyelmet a jó cselekedetek fontosságára és Dominik történetére. A család kiemelte, hogy ha minden 10. ember 1300 forintot adományozna, az nagy lépés lenne a cél felé.

Aki segíteni szeretne, az alábbi adatokon keresztül teheti meg az adományozást:

  • Név: Sági Dominik
  • OTP bank
  • Számlaszám: 11773315-02238304-00000000
  • Közlemény: ADOMÁNY
  • Külföldi utalás esetén BIC-kód: OTPVHUHB.