Európa-bajnoki csoportkörök: Bő kereteket hirdettek a szövetségi kapitányok

A svájci, a francia és a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányai kihirdették csapataik bő keretét az Európa-bajnokság csoportkörére. A svájciak 38, a franciák 25, míg a hollandok 30 játékost neveztek meg.

Murat Yakin szövetségi kapitány pénteken hozta nyilvánosságra a magyarokkal azonos csoportban szereplő svájci válogatott 38 fős bő keretét. A svájciak a németországi Eb A csoportjában június 15-én Kölnben a magyarokkal, 19-én ugyancsak Kölnben a skótokkal, 23-án pedig Frankfurtban a házigazda németekkel találkoznak. A svájci válogatott keretében olyan nevek szerepelnek, mint Yann Sommer, Manuel Akanji, Xherdan Shaqiri és Granit Xhaka. A keret tagjai között számos nagy csapat játékosa található, többek között a Manchester City, az Inter, a Dortmund és a Bayer Leverkusen is küld játékost. A kapusok között Yvon Mvogo (Lorient), Yann Sommer (Inter) és a BL-döntős Borussia Dortmund kapusa, Gregor Kobel is helyet kapott. A védők között a Manchester City-vel tavaly triplázó Manuel Akanji, vagy a Newcastle United játékosa, Fabian Schär is megtalálható. A középpályán a Bayer Leverkusen alapembere, Granit Xhaka mellett Denis Zakaria (Monaco), és az Egyesült Államokban légióskodó Xherdan Shaqiri (Chicago Fire) is szerepel. A támadók között a Milan csatára, Noah Okafor, és a monacoi Breel Embolo is helyet kapott. A jelenlegi, 38 fős bő keretből június 7-ig választják ki a végleges Eb-keretet.

A francia válogatott keretében a sérüléssel bajlódó Kingsley Coman mellett N'Golo Kanté behívása jelenti a legnagyobb meglepetést. Didier Deschamps szövetségi kapitány a 25 fős névsorban Kylian Mbappé-t, Olivier Giroud-t és Antoine Griezmann-t is meghívta. A francia csapat június 17-én az osztrákokkal, június 21-én a hollandokkal, június 25-én pedig a lengyelekkel mérkőzik meg.

Ronald Koeman szövetségi kapitány a holland válogatott 30 fős bő keretét csütörtökön tette közzé. A keretben helyet kapott többek között Virgil van Dijk, Cody Gakpo és Ryan Gravenberch is. A hollandok június 6-án Kanadával, június 10-én pedig Izlanddal játszanak felkészülési meccset, az Eb-n pedig a D csoportban lépnek pályára a lengyelek, a franciák és az osztrákok ellen.

(MTI)

Ajánlókép: Nem csak Murat Yakin keretében, hanem a kezdőben is alapemberenek számít Manuel Akanji és Granit Xhaka. (Fotó: Pascal Kesselmark, Eurasia Sport Images/Getty Images)