Hatalmas durranásra készül a Lenovo

Hosszú évek óta a gaming közösség kiemelkedő tagja a Lenovo, köszönhetően a Legion termékvonalnak, amely az Asus ROG-család mellett a játékosok egyik kedvence. A vállalat tudatában van ennek, ezért az elmúlt években extra erőfeszítéseket tettek a Legion-készülékek fejlesztésére. Tavaly bemutatták a Legion Go kézi konzolt, amely a tesztidőszak alatt lenyűgöző teljesítményt nyújtott, bár nem volt tökéletes.

Idén a Legion-család új taggal bővül, a Lenovo bemutatta a Legion Tabot, amely a cég első kifejezetten gamereknek szánt táblagépe. A 8,8 hüvelykes, QHD+ felbontású, 500 nites PureSight panellel rendelkező készülék 144 hertzes képfrissítési gyakoriságot is támogat, ami kiemeli a többi tablet közül. A Legion Tab kompakt méretű és könnyű, mindösszesen 350 grammot nyom, vastagsága pedig csak 7,6 milliméter.

A táblagépbe a Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1-es lapkája került, 12 gigabyte-nyi LPDDR5X memóriával és 256 gigabyte tárhellyel, amely microSD-kártyákkal egészen egy terabyte-os méretig bővíthető. A Legion Tabban található haptikus motor még magával ragadóbb játékélményt nyújt, és a ColdFront hűtési technológia segít megelőzni a felmelegedést a játék heves pillanataiban.

A készülék három teljesítménymódot kínál: a Beast mód a maximális teljesítményre, a Balanced mód az egyensúlyra, míg az Energy Saving mód az akkumulátor élettartamának meghosszabbítására van kitalálva. A Legion Tab 6550 milliamperórás akkumulátora 45 wattos gyorstöltést támogat, és USB Type-C csatlakozón keresztül tölthető, amely DisplayPort 1.4-et is támogat, lehetővé téve a játékosok számára, hogy külső kijelzőt csatlakoztassanak.

A Legion Tab várhatóan idén júniusban kerül a magyarországi boltok polcaira, de a hazai ára még ismeretlen. A kínai és japán piacon eltérő árakon érhető el, így a hazai árazás kiszámíthatatlan, de a 12+256GB-os modell ajánlott fogyasztói ára valahol 200 és 300 ezer forint között várható.