Váratlanul meghalt a fiatal sporttehetség

Az Albany korábbi amerikai futballistája, Amitral „AJ” Simon 25 éves korában elhunyt, mindössze egy héttel a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2024-es amatőr játékosbörzéje (draft) előtt – közölte az iskola.

A defensive line alapemberének számító Simon az előző szezonban 55 szerelést hajtott végre, és 12,5 alkalommal vitte földre a labdát birtokló irányítót. Az iskola közleményében mély szomorúságukat fejezték ki Simon halála kapcsán, kiemelve, hogy „AJ” példakép volt a pályán és azon kívül is, valamint az elmúlt két évben a futballprogramjuk egyik meghatározó tagja volt. Az iskola közleményében azt is hozzátették, hogy nagyon fog hiányozni mindenkinek.

A szakértők szerint Simon jó eséllyel került volna kiválasztásra az április végén megrendezésre kerülő NFL drafton, annak ellenére, hogy az egyetemi szinten nem a legjobbak ellen játszott. A halál okát egyelőre nem közölte az iskolája.

Greg Gattuso, az Albany edzője, a közösségi médiában osztotta meg érzéseit: „Két örömteli évig edzhettem Simonnal, szoros barátságot kötöttünk. Imáim a Simon családnak szólnak. Szeretlek AJ, és mindig is különleges helyet fogok biztosítani a szívemben a 8-as számnak, amit nálunk viseltél” – írta a Twitter-oldalán, a CBS Sports és saját bejegyzése szerint.