Két győzelemmel kezdte a jégkorong-világbajnokságot a magyar válogatott

A magyar jégkorong-válogatott sikeresen indította a bolzanói divízió 1/A csoportos világbajnokságot, két győzelemmel kezdve a tornát. Először Japánt győzték le 3-1-re, majd Dél-Koreát is magabiztosan, 6-2-re verték.

A válogatott jelenlegi teljesítménye alapján nem tűnik lehetetlennek a visszajutás az elitbe, ahonnan egy évvel ezelőtt kiestek. A következő lépésben május 1-jén Románia ellen kell győzniük, amely csapat még nem szerzett győzelmet a bajnokságon. Ezt követően a házigazda Olaszország és Szlovénia jelentheti a legnagyobb kihívást a magyar csapat számára. A siker érdekében legalább az egyikükkel szemben kell nyerniük, de mindkettő legyőzése még előnyösebb lenne, különösen mivel Szlovénia nem mutatott nagy formát, hiszen vasárnap 4-2-re kikapott Koreától, de kedden a román csapat ellen szerezte vissza önbizalmát, illetve egyenesedett ki a 6–1-es, sima sikerrel.

A magyar válogatott esetleges feljutása esetén jövőre mindkét hokiszakág, a férfi és a női csapat is az elitben szerepelhetne. A női válogatott a múlt héten második helyezést ért el a saját divízió 1/A-s világbajnokságán, ami az A csoportba való feljutást jelenti.

A magyarok szerdán, a harmadik kör első mérkőzésén 12.30 órától a román válogatottal mérkőznek meg. A meccs legjobbjának megválasztott magyar csapatkapitány, Erdély Csanád két góllal zárt és két büntetőt hagyott ki a dél-koreaiak ellen. A második percben hátrányba került a magyar együttes, de gyorsan rendezte sorait, majd a játékrész második felében három perc alatt fordított, Erdély Csanád és Sofron István találatával (2–1).

A második harmadban a magyarok támadásban rendkívül hatékonynak bizonyultak, Stipsicz Bence emberelőnyben szerzett gólját Sebők Balázs, Mihály Ákos és Erdély újabb találata követte, ezzel padlóra küldve a riválist. Az ötgólos különbség ellenére paprikás lett a hangulat, kakaskodás és páros kiállítás is színesítette a játékot. A harmadik harmadban már nem esett több magyar gól, de a küzdeni akarás nem csappant, Galló Vilmost is kiállították, valamint Sofron is végleg kiküldték, miután véletlenül összekoccant a térde egy koreaival. Két büntetőt is kiharcoltak a magyarok, de Erdély mindkettőt kihagyta, ellenfelünk viszont ütött egy gólt az ötperces előnyben.

A csoportból a szokásoknak megfelelően két csapat jut fel az A csoportos elitmezőnybe, az utolsó pedig kiesik a harmadik vonalnak megfelelő divízió I/B-be.

A válogatott számára a szezon a Kanada elleni gálamérkőzéssel ér véget, a két együttes hangulatos és emlékezetes összecsapáson tavaly is megmérkőzött egymással az MVM Dome-ban, bár akkor éppen a mieink is az A csoportra készülhettek. Jegyek már 7990 forinttól kaphatók a találkozóra.

Jégkorong, divízió I/A-világbajnokság:

2. forduló:

  • Magyarország–Koreai Köztársaság 6–2 (2–1, 4–0, 0–1)
  • a magyar csapat gólszerzői: Erdély (14., 31.), Sofron (17.), Stipsicz (25.), Sebők (28.), Mihály (29.), illetve Li J. Dzs. (2.), Sin (49.)
  • Szlovénia–Románia 6–1 (1–1, 3–0, 2–0)
  • Olaszország–Japán 18.30

A magyar válogatott további programja:

  • szerda: Magyarország–Románia 12.30
  • péntek: Magyarország–Olaszország 19.30
  • szombat: Magyarország–Szlovénia 19.30

A magyar válogatott korábbi mérkőzése:

  • Magyarország–Japán 3–1

dg