Csak úgy repkedtek a ruhadarabok Manuel telt házas koncertjén

A Budapest Parkban Manuel, a 23 éves előadó 11600 ember előtt tartotta meg idei koncertszezonjának nyitányát 2024. április 30-án. Az új albuma dalait és régi slágereit is felvonultató műsorban a rajongók fekete és fehér öltözetben buliztak, megfelelve ezzel a koncert dress code-jának.

A koncert előtt Figura és Jaber melegítette a közönséget, majd Manuel is színpadra lépett, és a régebbi slágerek mellett új dalokat is előadott, köztük a korábban sosem játszott 21-et. A Balenciaga és a Messziről jöttem mellett olyan klasszikusok is elhangzottak, mint a Kicsi lány és az AURA. A koncert során a színpadot konfettiágyúval és lombfúvóval tisztították meg, Manuel pedig egy fehér csuklyás szerelésbe öltözött át, amelyben a táncosai is megjelentek.

Manuel új albuma, a Torz április 16-án jelent meg, és a lemez dalai, köztük a Spotify heti toplistáján élen álló Voodoo Baba, már a magyar lejátszási listák tetején szerepelnek. A közönség nagy örömére a Tiara, a Doktor (Torz) és a Need U (Puha) is elhangzott a koncerten. A Voodoo Baba különösen nagy sikert aratott, míg a Moriones közreműködésével készült dal Azahriah stílusát idézte.

A koncerten Sofi is közreműködött az ELTASZÍT című dalban, Figura pedig visszatért a színpadra a Puma előadására. A VALMAR-ral, vagyis Marics Petivel és Valkusz Milánnal közös Éget a nap volt az egyik csúcspont, amely a nyári hangulatot idézte elő a kellemes áprilisi estén. Az Azahriah-val közös Toxic is elhangzott, bár Azahriah maga nem jelent meg a koncerten, helyette Desh a teraszon figyelte a produkciót.

Manuel a koncert végén megköszönte a közönségnek a támogatást, és a Vigyázz alatt levette a felsőjét, amit a közönség felé dobott. Az estét a Doktor (Torz) zárta, majd Manuel hálát adott Istennek és a közönségnek, mielőtt belevetette volna magát az éjszakába.

A koncert hangulata és a közönség reakciója alapján Manuel jelenleg az egyik legnépszerűbb előadó Magyarországon. Az előadó népszerűsége tagadhatatlan, a közönség pedig egyenesen odáig van érte: a tömeg első soraiban szabályosan zokogó és sikoltozó lányok nézték őt teljes ámulatban.

Manuel erőssége mindig is abban rejlett, hogy énekesként és rapperként is megállta a helyét, és képes volt szinte kivétel nélkül fülbemászó, de épp nem idegesítő dalokat írni. A koncerten is bizonyította, hogy képes arra, hogy valódi transzba ejtse a fiatal rajongóit, akiknek sokszor már az sem kell, hogy az előadó énekelje a szövegeit, akkor is meghalnak érte.

A koncerten Manuel meglepő módon a negyedik dalig nem kommunikált a közönséggel, szándékos szótlansága pedig már-már showelemmé vált. A sokak által vitatott külföldi rapkoncerttrendekhez hasonlóan sokszor csak hagyta a közönséget énekelni ahelyett, hogy maga rappelte/énekelte volna végig a dalait.

A show így olyan volt, mint egy átlagos tengerentúli rapkoncert: ez pedig se nem dicséret, se nem bírálat. „Tudod ez Amerika, tudod ez Amerika” – énekli korai slágerében, a Messziről jöttemben Manuel, akinek egykori bevett célja az volt, hogy behozza Amerikát.