Két külföldi tagadja az Andrássy úti luxusboltba történt betörésben való részvételüket

A rendőrség által elfogott két külföldi férfi tagadja, hogy ők lettek volna azok, akik április 15-én hajnalban autóval beletolattak az Andrássy úti Louis Vuitton-üzletbe. Az ügyészség szerint a montenegrói és a horvát állampolgárságú férfiak csak a lopott tárgyak elszállításában segédkeztek, a valódi tetteseket, akik maszk nélkül szerepelnek a biztonsági kamera felvételein, még keresik.

A Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője, Rab Ferenc az RTL Híradónak elmondta, hogy a két férfi néhány órával a betörés után segített az elkövetőknek, és egyikük taxival szállította a lopott holmikat. A csatorna információi szerint az egyik férfi tagadta a bíróságon, hogy tudta volna, mit pakol, míg a másik azt állította, hogy nem volt jelen a helyszínen a bűncselekmény idején.

Az egyik gyanúsított ügyvédje is megerősítette az RTL-nek, hogy védence nem szerepel a betörésről készült videón, így szerinte hibás a gyanúsítás. Mindkét férfi ellen mégis elrendelték a letartóztatást, mivel fennáll a szökés veszélye, és az a lehetőség is, hogy szabadlábon a tettesekkel lépnének kapcsolatba. A letartóztatás ellen mindkét férfi fellebbezett.

A betörésről először hétfőn számoltak be, amikor ismeretlen tettesek betörték az Andrássy út 24. szám alatti luxusüzlet kirakatát, és több tízmillió forint értékben vittek el táskákat, napszemüvegeket és öveket. A rendőrség a lopott tárgyak nagy részét megtalálta és lefoglalta. A BRFK által készített felvételen látható, hogy a tettesek maszk nélkül hajtottak véghez a rablást. A rendőrség aprólékos adatgyűjtés eredményeként 12 órán belül azonosította a feltételezett elkövetőket, akiket még keresnek. A legújabb beszámolók szerint a két 56 éves férfit, egyiküket horvát, másikukat montenegrói állampolgárt lopással gyanúsították meg, és őrizetbe vették.