Kelet-európai zsoldosok bérelhettek fel a londoni iráni újságíró megkéselésére

Három ismeretlen elkövetőt keresnek a brit hatóságok, akiket azzal vádolnak, hogy megkéseltek egy Londonban élő iráni újságírót, Pouria Zeraatit. A támadók állítólag menetrendszerű repülőgépjáratokon távoztak Londonból, és kelet-európai országokba repültek.

A Guardian információi szerint a 36 éves Pouria Zeraati elleni támadás elkövetői kelet-európai országokba repültek, és az egyikük albán kapcsolatokkal rendelkezhet. A Scotland Yard már korábban megerősítette, hogy a támadás vizsgálatát a rendőrség terrorellenes ügyosztálya vezeti, mivel a sértettet foglalkoztató médiaorgánumot korábban több fenyegetés érte.

A perzsa nyelvű, Londonból szerkesztett Iran International újságírójára, Zeraatira, Wimbledonban támadtak rá hárman március végén, majd kocsival menekültek el a Heathrow repülőtérre. Zeraati a lábán sérült meg, de a kórházi kezelés után hazatérhetett.

A brit lap szerint a gyanúsítottakat Kelet-Európából bérelték fel, és kifejezetten a támadás céljából repítették Londonba a megbízóik, akik feltételezhetően Iránhoz köthető szervezetek lehetnek. A támadók olyan személyek, akik nem szerepeltek korábban a terrorelhárítás által megfigyelt személyek listáján.