Felemás kezdés a tengerentúlon

Vegyesen nyitottak az amerikai értékpapírpiacok szerdán, ahol a DJIA-index enyhe erősödést, míg az S&P 500 és a Nasdaq indexek csökkenést mutattak.

Az amerikai értékpapírpiacok szerdai nyitása felemás képet mutatott. A 30 vezető iparvállalatot tömörítő DJIA-index 0,11 százalékos erősödést könyvelt el, azonban a részvények szélesebb körét lefedő S&P 500 index 0,19 százalékkal, a technológiai papírokat követő Nasdaq pedig 0,20 százalékkal került mínuszba.

A CVS Health vállalat részvényei jelentős, 18 százalékos esést szenvedtek el a szerdai korai kereskedés során. A cég első negyedéves bevétele és korrigált eredménye nem érte el az elemzői várakozásokat, és az egész évre vonatkozó profitkilátásait is csökkentette, amit a magasabb egészségügyi költségekkel indokolt, melyek az amerikai biztosítási iparágat érintik.

A drogériaáruházlánc a 2024-es évre vonatkozóan legalább 7 dolláros részvényenkénti korrigált nyereséget prognosztizál, ami elmarad a korábban várt legalább 8,30 dolláros értéktől. Az LSEG által megkérdezett elemzők 8,28 dolláros részvényenkénti teljes éves korrigált nyereséget jósoltak.

A londoni FTSE100 index szerda délután 0,06 százalékos gyengülést mutatott, míg a frankfurti és a párizsi tőzsdék ünnepnap miatt zárva tartottak.

Az olajpiacokon az északi-tengeri Brent olajfajta ára 1,10 dollárral, azaz 1,27 százalékkal 85,23 dollárra csökkent. A Brent ára a kereskedés délelőtti szakaszában 85 dollár alatti szintet is elérte, 84,99 dolláron, ami március 15-ike óta a legalacsonyabb jegyzés.

Az arany ára az amerikai kereskedés kezdetén 0,45 százalékos emelkedést mutatott, az unciánkénti határidős jegyzés 2313,20 dolláron állt.