HVG szerkesztőségi változások

A HVG kiadója bejelentette, hogy felgyorsítja a hetilap, a hvg.hu és a hvg 360 szerkesztőségeinek integrációját, melynek alapelveit a napokban kezdték el kidolgozni, és a pontos működési rend a következő hónapokban alakul ki.

Az integráció célja, hogy hatékonyabbá tegye a működést, bővítse az exkluzív, minőségi tartalmat és megszüntesse a párhuzamosságokat. A következő hetekben jelentős személyi változások várhatók a szerkesztőségben. Nagy Iván Zsolt felelős szerkesztő az év második felében távozik, Windisch Judit és Rovó Attila rovatvezetők pedig felmondási idejük letöltése után hagyják el a lapot, valamint Dezső András, a lap egyik meghatározó munkatársa is távozik.

A kiadó köszönetet mond minden távozónak az eddigi munkájukért, amely hozzájárult az online és print kiadványok sikeréhez, valamint a független újságírás értékeinek megőrzéséhez, és sikeres jövőt kíván nekik. A távozó kollégák helyére a kiadó megteszi a szükséges lépéseket.

A hvg.hu és a hvg360 vezetését július elsejétől átmenetileg Gergely Márton, a hetilap felelős szerkesztője veszi át, aki ezzel a HVG kiadványainak megbízott főszerkesztője lesz az integrációs folyamat lezárulásáig.

Lapinformációk szerint Rovó Attila és Windisch Judit a 444.hu internetes portálhoz igazolnak. A Media1 információi szerint a távozások összefüggésben vannak a Magyar Péter-ügy kapcsán felmerülő szervezeti problémákkal. Korábban Magyar Péter lepropagandistázta Dezső Andrást, amiért a portál munkatársa megszerezte azt a rendőrségi jelentést, ami Magyar és felesége, Varga Judit akkori igazságügyi miniszter veszekedéséről szólt. A lap erről csak azután tett közzé cikket, hogy megjelent Magyar Dezsőt támadó bejegyzése.