Jelentős fennakadások várhatóak a ferihegyi repülőtérnél

A budapesti Liszt Ferenc-repülőtér megközelíthetőségét érintő útfelújítási munkálatok miatt jelentős fennakadásokra kell számítani a következő napokban.

A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. tájékoztatása szerint a hétfőn kezdődő negyedik ütem a tervek szerint jövő péntekig tart. Ebben az időszakban az M4-es autóút feletti felüljárón, a Budapest felől a repülőtérre vezető lehajtóágon végeznek felújítási munkálatokat. A csomópontot nem zárják le, de sávlezárásokra kell számítani.

A repülőtér minden irányból megközelíthető marad, viszont a Budapest felől érkezőknek kettő helyett csak egy sávon lesz lehetőségük a légikikötő felé haladni. Az MKIF arra figyelmeztet, hogy az arra közlekedőknek torlódásra és hosszabb menetidőre kell felkészülniük.

A társaság emlékeztet, hogy az M4-es autóút ferihegyi repülőtér csomóponti ágainak felújítása április 2-án kezdődött, és várhatóan május közepéig fog tartani. A burkolatfelújítás miatt folyamatosak a forgalomterelések és sávlezárások.

Az MKIF arra kéri az autósokat, hogy a terelések mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek, és a repülőgéppel utazóknak ajánlják, hogy utazásuk tervezésekor vegyék figyelembe a légikikötő megközelítéséhez szükséges időt. A felújítási ütemekről, az esetleges forgalomkorlátozásokról és terelésekről a www.mkif.hu oldalon, a Facebook-oldalon, valamint az Útinformon keresztül tájékozódhatnak.