Elképesztő ötlet: egy Boeing 737-esből luxusszálláshelyet alakítottak ki Balin

Egy lenyűgöző és egyedi luxusszálláshelyet hoztak létre Indonéziában, egy leszerelt Boeing 737-es utasszállító repülőgép felhasználásával, amely most egy magánvilla formájában szolgálja a nyaralni vágyókat.

Az indonéziai Bali szigetén található szálláshely 150 méter magasságban, a tenger fölött helyezkedik el, és 100 négyzetméteres lakóterülettel rendelkezik. A villa tartalmaz egy konyha-nappalit, két hálószobát, valamint egy szárnyas teraszt, és kültéri medencével, illetve grillezőhellyel is büszkélkedhet.

A repülőgépet eredetileg étteremmé szerették volna alakítani, miután 2008-ban kivonták a forgalomból, de ez a terv nem valósult meg. A gép ezután 13 évig mozdulatlanul állt, mígnem 2021-ben a helyi fejlesztő, Felix Demin megvásárolta, és a Nyang Nyang Beachre néző sziklára költöztette.

A Geometrium tervezőstúdió kapta meg a feladatot, hogy a repülőgépet luxusszállássá alakítsa át, így teremtve meg egy újfajta luxusélményt a Bali szigetén pihenni vágyók számára.

Annak ellenére, hogy a légiközlekedési ágazat az elmúlt hónapokban jelentős biztonsági aggályokkal szembesült, például a Boeing 737 Max 9-es repülőgép incidensei miatt, a légitársaságok vezetői rekord utasszámra és erős keresletre számítanak, ami a nemzetközi és üzleti célú utazások fellendülésének köszönhető. A United Airlines, az Alaska Airlines, a Delta Air Lines, az American Airlines és a Southwest Airlines optimista előrejelzéseket tett közzé, és a keresletben nem látható lassulás, annak ellenére, hogy az ágazat komoly biztonsági kérdésekkel szembesült. Az üzemanyag és munkaerő magasabb költségei ellenére a nemzetközi és az üzleti utazások iránti növekvő kereslet járul hozzá az ágazat fellendüléséhez. Mind a Delta, mind a United Airlines vezetői szerint az utasok hajlandóak többet fizetni magasabb osztályú jegyekért.