Magyar Péter pártjának EP-jelöltjei: orvosok, jogászok és a változásra vágyók

Tíz jelölt maradt versenyben Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Pártnak (TISZA) EP-képviselőjelölti castingján. A bemutatkozó videóik alapján szavazhat a közönség, hogy ki milyen sorrendben kerüljön a párt EP-listájára. A jelöltek között van orvos, jogász, mérnök és többek között Brüsszelben edződött szakember is.

Az induló 538 jelöltből tíz maradt versenyben, hogy képviselőjelölt legyen a TISZA párt EP-listáján. A jelöltek bemutatkozó videói alapján a közönség dönthet a sorrendről. A 12 fős listán két hely már eldőlt: Magyar Péter lesz a listavezető, a harmadik helyen pedig Tarr Zoltán református lelkész szerepel.

Bogdán Csaba, orvostechnikai mérnök és bölcsész, aki jelenleg doktori kutatásokat folytat, az állampolgári politika iránti elkötelezettsége miatt jelentkezett. Olyan országot szeretne, ahol az emberek nem félnek, és közösen építkeznek.

Kulja András, sebész szakorvos jelölt és TikTokon ismert egészségedukációs tartalomgyártó, aki a hazaszeretet és a tenni akarás miatt maradt Magyarországon. Az EU által nyújtott 5 milliárd eurós támogatás jobb felhasználásáért szeretne tenni.

Bujdosó Andrea Anna, aki Nagyszalontán született és a Shell magyarországi leányvállalatát vezette, változást szeretne elérni Magyarországon. A kisebbségi lét által meghatározott múltja motiválja a jelöltet.

Sopov Ildikó Éva, pénzügyi-technológiai területen dolgozó jogász, aki Ausztriában és Spanyolországban él. Az EU-ban keletkezett krízisbuborékok megoldására szeretne koncentrálni, és integrálni az ellentétesnek tűnő elemeket.

Dávid Dóra, aki Angliában szerezte jogi diplomáit és több országban dolgozott jogászként, büszke magyarságára, de szomorú az ország elszigetelődése miatt. Az EU-t fontos kontrollmechanizmusként látja a kormányra nézve.

Gerzsenyi Gabriella, aki 15 évet töltött Brüsszelben az Európai Bizottságnál, most a környezetvédelemmel szeretne foglalkozni az EP-ben. Egy ideális országban nincs széthúzás és gyűlölködés.

Kollár Kinga, jogász-közgazdász, aki jelenleg is az Európai Bizottságnak dolgozik, csalódott Orbán Viktorban és változást szeretne elérni az országban.

Lakos Eszter, aki 10 évet töltött Brüsszelben kutatás és innováció területén, a társadalmi szakadék és Magyarország leszakadása motiválja a jelöltet.

Molnár Dániel, villamosmérnök és fizikus, aki a CERN-ben és Cambridge-ben dolgozott, Magyarország K+F nagyhatalommá tételét tűzte ki célul.

Weisz Viktor, vállalkozástant tanult Cambridge-ben és több országban dolgozott vállalkozási szaktanácsadóként. A középosztály erősítését és a jó oktatást, egészségügyet tartja fontosnak.