Kétszer is bajba került egy budapesti férfi Zuglóban

Két egymást követő napon is meggyűlt a baja a zuglói rendőröknek egy budapesti férfival, aki először autólopással, majd garázdasággal került szembe a törvénnyel.

A rendőrségi jelentések szerint a férfi 2024. április 12-én és 13-a közötti időszakban lopott el egy személygépkocsit a XIV. kerületből, a benne hagyott indítókulcs segítségével. A Készenléti Rendőrség járőrei április 13-án este a Keleti pályaudvar közelében észlelték a keresett járművet, amit K. Márk vezetett. A férfi nála tartott egy feszítővasat és egy 40 centiméteres tőrt is, ami miatt külön szabálysértési feljelentést tettek ellene. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a bíróság már januárban eltiltotta a járművezetéstől.

A 26 éves K. Márkot a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ahol lopás és járművezetés eltiltás hatálya alatt bűntett gyanújával hallgatták ki. A férfi beismerte a bűncselekmények elkövetését, de nem adott magyarázatot a cselekedeteire.

Másnap, a rendőrök ismét K. Márkkal találkoztak, miután bejelentés érkezett, hogy a férfi zaklatja volt barátnőjét egy XIV. kerületi társasháznál. A helyszínre érkező rendőrök őt találták, aki a volt párjával kiabált. A férfi nem fogadta meg a rendőri felszólítást, hogy hagyjon fel a megbotránkoztató viselkedéssel, így garázdaság miatt elfogták, előállították és szabálysértési őrizetbe vették.