8 meglepő felhasználási módja az alkoholnak

A háztartásokban gyakran előforduló alkohol nem csak fertőtlenítésre jó, hanem számos más probléma megoldására is felhasználható.

Amikor kullancs fúródik a bőrünkbe, alkohollal átitatott vattával történő dörzsöléssel könnyíthetjük meg annak eltávolítását, de ügyelni kell arra, hogy a feje ne maradjon a bőrben. A szúnyogcsípések okozta viszketés is csillapítható alkoholba mártott vattával történő bedörzsöléssel.

Az atkák elleni védekezésben is segítségünkre lehet az alkohol, ha azt szórófejes flakonba töltjük és bepermetezzük vele a szőnyegeket, foteleket, ágymatracokat és az ágykeretet, majd alaposan szellőztetünk. A muslicák is távol tarthatók az alkoholos spray segítségével.

Foltok eltávolítására is használhatjuk az alkoholt, ha azt vízzel hígítva a foltokra itatjuk. A cipők szagtalanítására is alkalmazható ez a módszer, ezt követően pedig érdemes őket friss levegőn szellőztetni.

A hagyma- és fokhagymaszag ellen is hatékony lehet az alkohol, ha a vágás után a kezünket azzal töröljük át, majd szappannal mossuk meg. A fokhagyma nemcsak a konyhában hasznos, hanem a mentális jólétünk szempontjából is fontos lehet, hiszen a hormonrendszerünkre is hatással van, és például a menstruációs időszak alatt csökkentheti a fájdalmat, valamint értágító hatása miatt izgató hatással lehet az agyra és az összpontosító képességre is.

Végül az izomláz enyhítésére is használhatjuk az alkoholt, akár megelőzésképpen edzés után, akár már kialakult izomláz esetén, vízzel elkevert alkohollal történő átdörzsöléssel.