A Lidl és az Aldi is vonzó ajánlatokkal csábítja a nyári szezonra a munkavállalókat

A Lidl és az Aldi is megkezdte a nyári szezonra való felkészülést, és mindkét áruházlánc kiemelt bérezéssel és szálláslehetőséggel csábítja a jelentkezőket a Balaton és a Velencei-tó melletti áruházaikba.

A Lidl tizenegy, a Balaton és a Velencei-tó közelében lévő áruházában teremt új, szezonális álláslehetőségeket április 1. és augusztus 31. közötti időszakra. Tőzsér Judit, a Lidl vállalati kommunikációs vezetője szerint a nyári időszakban jelentősen megnő a forgalom ezekben az üzletekben, ami többletmunkaerőt igényel, ezért már áprilistól kezdve fokozatosan bővítik a csapatot.

A Lidl a főszezonra összesen közel 200 új munkahelyet hoz létre, melyekhez vonzó bérezés kapcsolódik. A vállalat által kínált belépő bruttó jövedelem heti 40 órás munkaidő esetén eléri a 588.000 forintot, és ezen felül a munkavállalóknak szállást is biztosítanak. Az álláskeresők teljes és részmunkaidős pozíciók közül válogathatnak, a munkaviszony időtartama pedig az állás elfoglalásától függően 1-5 hónapra szólhat.

Az Aldi szintén a Balatonnál keres dolgozókat a nyárra, ahol június 1. és augusztus 31. között 10 Balaton környéki üzletét nyilvánítja kiemelt, az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté. A cég mintegy 100 új szezonális munkahelyet hoz létre, ahol a munkavállalók teljes, illetve heti 30 vagy 35 órás részmunkaidőben is dolgozhatnak. Az Aldi által kínált bérezés a következőképpen alakul:

  • heti 30 óra esetén havi bruttó 413 325 forint,
  • heti 35 óra esetén havi bruttó 482 213 forint,
  • míg 40 órás munkaviszony esetén havi bruttó 551 100 forint.

A Lidl szezonális munkatársai – akárcsak a cég többi dolgozója – élvezhetik a vállalat által nyújtott juttatásokat is. A munkába járás költségeit a cég teljes mértékben állja a közösségi közlekedést használóknak, míg az autóval történő munkába járást 40 forint/kilométer összeggel támogatja. Emellett részesülnek a Lidl által kínált értékes egészségprogramban is. Az Aldi ajánlatáról további részletek nem állnak rendelkezésre.