Az ALDI és a Lidl magas kezdőbért kínál a Balatonnál

Az ALDI és a Lidl áruházláncok jelentős béremelést hirdettek meg a Balaton és a Velencei-tó környéki üzleteikben a nyári szezonra, ahol az ALDI-nál a kezdőbér több mint bruttó 550 000 forint, míg a Lidlnél akár 588 000 forint is lehet.

Az ALDI és a Lidl is a magyar turisztikai régiókban, különösen a Balaton és a Velencei-tó környékén, a nyári szezonban a vásárlói igényeknek megfelelően alakítja ki kínálatát és nyitvatartási idejét. Az ALDI mintegy 100, míg a Lidl közel 200 új munkavállalót keres, akiknek az ALDI-nál a kezdőbére meghaladja a bruttó 550 000 forintot, a Lidlnél pedig a heti 40 órás munkaviszony esetén a kezdőbér 588 000 forint lehet.

A nyári időszakban az ALDI üzletei a helyi lakosok és a pihenni vágyó magyar és külföldi nyaralók igényeire is reagálnak. Az áruházlánc ezen időszakban bővített termékválasztékkal, fagylaltokkal, grilltermékekkel és helyi borokkal készül a fő nyaralási szezonra.

Június 1. és augusztus 31. között az ALDI 10 Balaton környéki üzletét kiemelt forgalmú üzletté nyilvánítja, és ezekben az üzletekben hosszabb nyitvatartással várják a vásárlókat, még jobban alkalmazkodva a nyaralók életéhez.

A Lidl tizenegy – a Balaton és a Velencei-tó közelében található – áruházában április 1. és augusztus 31. között hoz létre új, szezonális munkahelyeket, és a kiválasztott munkavállalóknak szállást is biztosít, így „a munka után a vízparti pihenés is garantált”.

Az új szezonális munkahelyek létrehozásával mindkét áruházlánc bővíti dolgozói létszámát az érintett üzletekben. A munkavállalók teljes munkaidőben vagy heti 30, illetve 35 órás részmunkaidőben is dolgozhatnak, a határozott idejű munkaviszony keretén belül.

A szezonális balatoni pozíciókban az ALDI emelte a béreket, így heti 30 órás munkavégzés esetén a havi bruttó bér 413 325 forint, heti 35 órás munkavégzés esetén 482 213 forint, míg 40 órás munkaviszony esetén a havi bruttó bér 551 100 forint.

Mindkét áruházlánc a szezonális pozíciókra felsőoktatási hallgatók jelentkezését is várja, a Lidl pedig külön kiemelte, hogy szállást is biztosít a munkavállalóknak, ami kiváló lehetőség azok számára, akik az egész szezont a vízparton töltenék. A Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője, Tőzsér Judit kiemelte, hogy a nyárhoz közeledve folyamatosan növekszik a szezonális üzleteik forgalma, és a megnövekedett vásárlószám kiszolgálásához plusz munkaerőre van szükség.

A szezon alatt dolgozó munkavállalók – csak úgy, mint a Lidl minden munkavállalója – számára a vállalat a közösségi közlekedéssel történő munkábajárást 100 százalékban téríti, míg az autóval történő munkábajárást 40 forint/kilométerrel támogatja. Ezen felül részesülnek a Lidl nagy értékű egészségprogramjában is. Az ALDI juttatási csomagja is kivételesen vonzó ajánlat lehet azok számára, akik a nyári időszakban a Balaton környékén vállalnának munkát.