Útlezárások és terelések nehezítik a közlekedést

Vasárnap reggel számos útlezárás és útkarbantartás akadályozza a közlekedést az ország több pontján, de a Kőröshegyi völgyhíd vizsgálata befejeződött, így ott megszűnt a korlátozás.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében, Karcag belterületén egy baleset miatt teljes útzárat vezettek be, ahol egy személyautó két parkoló járműbe csapódott, az 1-es kilométernél az utat teljes szélességében lezárták, kerülni önkormányzati utakon lehet.

A magyar-szlovén határ közelében, Vas megyében a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti 7458-as út szlovén határátkelőnél szintén lezárásra került, a terelés Felsőszölnök felől lehetséges.

Az M3-as autópályán, Budapest közelében, az aszfaltozási munkálatok miatt a 10-es és a 14-es kilométerek közötti szakaszon a Vásárosnamény felé haladók a belső sávon, míg a városközpont felé tartók a külső és a leálló sávot használhatják.

Az M6-os autópályán, Érd térségében, a 21-es és a 22-es kilométerek között csak egy sáv járható a munkálatok miatt.

A Százhalombatta-észak csomópontnál is felújítások zajlanak, ezért a 25-ös kilométernél lezárták az útszakaszt, a kerülőút az Érd-tető és a Százhalombatta-dél csomópont között a 7-es főút felé vezet.

Adony és Kulcs között az aszfaltozás miatt az 54-es és a 60-as kilométerek között mindkét oldalon lezárták a külső sávokat.

Véméndnél a burkolatfelújítás következtében a 176-os és a 178-as kilométerek között a főváros felé vezető sávokat lezárták, a forgalmat a Pécs felé vezető oldalra terelték, ahol irányonként egy-egy sáv áll rendelkezésre. Továbbá, Budapest irányába a 171-es és a 170-es kilométerek között híd és áteresz javítása miatt 18.00 óráig a külső sávot zárják le.

Az M7-es autópályán a Völgy-híd vizsgálata befejeződött, így a terelés megszűnt, és a főváros felé vezető oldalon irányonként egy-egy sávon lehet haladni.

A kamionokra vonatkozó tilalom este 22 óráig marad érvényben.