EU-s futás változtatja meg a belvárosi közlekedést

Vasárnap Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának 20. évfordulóját ünneplő futóverseny miatt forgalomkorlátozásokra és több járat menetrendjének módosulására kell számítani a belvárosban.

A "20 év – 20 km" elnevezésű futóverseny a Szabadság térről indul és oda is tér vissza, a következő útvonalon haladva: Szabadság tér–Zoltán utca–Steindl Imre utca–Széchenyi felső rakpart–Garibaldi utcai lehajtó–id. Antall József rakpart–Carl Lutz rakpart–Újpesti rakpart (kerékpárút)–Széchenyi rakpart–id. Antall József rakpart–Garibaldi utcai felhajtó–Garibaldi utca–Nádor utca–Zoltán utca–Szabadság tér.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 2-es, a 2B és a 23-as villamosok rövidített útvonalon közlekednek a Kossuth tér lezárása alatt, a Közvágóhíd H, Pesterzsébet, Pacsirta-telep, illetve a Keleti pályaudvar M és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) állomások között.

A 15-ös busz a Bajcsy-Zsilinszky úton keresztül terelve közlekedik, és nem áll meg a Boráros tér felé menet a Kossuth Lajos tér M és a Dorottya utca (Vörösmarty tér M) közötti megállóknál. A Kossuth Lajos térnél lévő 70-es és 78-as trolibuszok megállóhelyén lehet felszállni a járatra.

A futóverseny érinti a gyalogosok és kerékpárosok számára nemrégiben megnyitott pesti alsó rakpartot is. A BKK arra kéri az arra közlekedőket, hogy a verseny ideje alatt tartsák szabadon az utat a futók számára, és legyenek különösen figyelmesek saját és mások testi épségére.