A Diósgyőr legyőzte a bajnok Ferencvárost, változások az OTP Bank Ligában

A Diósgyőr hazai pályán győzelmével meglepte a már bajnok Ferencvárost az OTP Bank Liga 32. fordulójában, míg a Puskás Akadémia biztosította helyét az európai kupaselejtezőkért folyó harcban, és a Paks is megerősítette pozícióját a tabellán.

A múlt heti súlyos, 7-0-s Újpest elleni vereség után a Diósgyőri VTK hazai pályán állt talpra, és 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost, amely a Magyar Kupa-döntő előtt több fiatal és kevesebb szerephez jutó játékossal lépett pályára. A mérkőzés első felében a labdabirtoklás a Ferencvárosé volt, de komoly helyzetek nélkül telt az idő, míg a második félidőben mindkét csapatnak voltak lehetőségei, de csak a Diósgyőr tudott élni velük. A Ferencváros ezzel az idényben először szenvedett vereséget a bajnokságban.

A Zalaegerszeg és a Paks 1-1-es döntetlennel zárta a fordulót. A hazaiak kevesebbet birtokolták a labdát, mégis ők szereztek vezetést, de a Paks Windecker átlövésével egyenlített a szünet előtt. A második félidőben a játék kiegyenlítettebbé vált, de a pontatlan passzok miatt a találkozó kevésbé volt szórakoztató. Mindkét csapat sorozatban több mérkőzés óta maradt veretlen.

Az MTK Budapest 3-1-es vereséget szenvedett a Puskás Akadémiától, így a felcsúti csapat biztosította helyét a legjobb négy között, és még a második hely megszerzésére is van esélye. Az MTK pedig már négy bajnoki óta nyeretlen hazai pályán.

A 32. forduló pénteki mérkőzésén az Újpest háromgólos vereséget szenvedett a Kecskeméttől.

OTP BANK LIGA, 32. FORDULÓ EREDMÉNYEI:

  • MTK Budapest – Puskás Akadémia 1–3
  • Zalaegerszeg – Paks 1–1
  • Diósgyőri VTK – Ferencváros 2–0

(MTI)