Életveszélyes fejrúgás Varsányban

Életveszélyt okozó testi sértés miatt kerül bíróság elé egy 24 éves varsányi férfi, aki szilveszter este brutális támadást hajtott végre egy ismerőse ellen.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2022. december 31-én este nyolc óra körül találkozott a 34 éves sértettel, és egy korábbi nézeteltérés miatt hirtelen fejbe rúgta az utcán. Az ütéstől az áldozat az aszfaltra zuhant, súlyos koponyacsonttörést szenvedett, és eszméletét vesztette.

A közlemény kiemeli, hogy a fejsérülés miatt reális veszélye volt egy életveszélyes érsérülés kialakulásának, aminek elmaradása csupán a szerencsén múlott. Az ügyészség szerint az elkövető ittas állapota súlyosító körülménynek számít, mivel az alkohol hatása közismert, és aki szeszes italt fogyaszt, számolnia kell azzal, hogy lerészegedve nem ura magának. A bűnösségét beismerő, korábban büntetlen férfira a Főügyészség felfüggesztett szabadságvesztést és a 90 ezer forint bűnügyi költség megfizettetését indítványozta. Az ítéletről Balassagyarmati Törvényszék dönt.