Gázrobbanás Szelevényben: emberölési kísérlet gyanúja

Szombat hajnalban egy szelevényi családi házban gázrobbanás történt, melynek következtében a házban élő édesanya és 10 éves lánya súlyos égési sérüléseket szenvedtek. A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében történt eset kapcsán a rendőrség emberölési kísérlet miatt indított nyomozást.

A tragédia helyszínén a házból csupán törmelék maradt. Egy szomszéd asszony, aki éppen a mosdóba készült, a robbanás pillanatában érezte, hogy az ablakai is beleremegnek. Az idős nő elmondása szerint rettegés fogta el, és nem merte megközelíteni a romokat.

A mentőszolgálat munkatársai hosszas munka után tudták csak a sérülteket kiszabadítani, akiket ezután lélegeztetve szállítottak az égési centrumba. Az RTL Híradó információi szerint az anya állapota egyelőre nem teszi lehetővé, hogy kihallgassák.

A TV2 Tények értesülései szerint a házat a nő szándékosan robbantotta fel, ő nyitotta meg a gázcsapot. A szomszéd asszony, aki korábban az RTL Híradónak is beszámolt az eseményekről, a Tényeknek azt nyilatkozta, hogy a robbanás után borzalmas érzés kerítette hatalmába, és végül az ágyába húzódott vissza.