"Kereskedelmi vállalkozásként tudatában vagyunk annak, hogy piaci tevékenységüknek nem csak gazdasági, hanem társadalmi és környezeti hatásai is vannak. Ezen belül nem csupán a környezetünkkel kapcsolatos felelősséget érezzük, hanem mélyen elkötelezettek vagyunk vásárlóink felé is. Meggyőződésünk, hogy a pozitív változásokat csak közös erővel és összefogással érhetjük el" - írja weboldalán a cég.

Felhívásukban arra ösztönöznek mindenkit, hogy csatlakozzon a #szabadbanszabadon mozgalmukhoz.  

Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a túlfogyasztás okozta környezeti terhelésre, a felesleges holmik vásárlása és felhalmozása helyett a szabadban töltött idő fontosságára irányítanák az emberek figyelmét.

A cég videót is készített a tudatos vásárlás ösztönzésére:

A bolthálózat immár negyedik éve tiltakozik a rengeteg pazarlással és környezetszennyezéssel járó vásárlási láz ellen azzal, hogy a Black Friday napján inkább ki sem nyitnak. Emellett most úgy döntöttek, hogy december 24-én is zárva tartanak majd.

"A karácsonyi nyitvatartásról belső közvélemény-kutatást tartottunk, és a demokratikus döntés alapján idén december 24-én nem nyitjuk ki áruházainkat, hogy a Szenteste egész napját minden kollégánk a szerettei körében tölthesse"

– nyilatkozta Sárközy Mihály, a Mountex ügyvezetője a penzcentrum.hu-nak.

Fotó: YouTube