A helybéli lakosság és a turisták is félnek, hiszen szinte kiirthatatlan veszélyről van szó. Ahol az irtás befejeződik, oda egy másik helyről ismét beviszik a poloskákat, így az ördögi kör egyre nagyobb fejtörést jelent Párizs lakosságának és turizmusának.

Az apró vérszívók jelenlétéről szóló jelentések és segélykiáltások elérték a kormányzati szinteket is, így Clemente Beaune közlekedési miniszter azt ígérte, mihamarabb megsürgeti az irtással kapcsolatos intézkedéseket, Emmanuel Grégoire Párizs alpolgármestere pedig a francia miniszterelnököt szólította fel arra, hogy mihamarabb segítsen megoldást találni erre a tarthatatlan, kialakult helyzetre.

Szerinte senki sincs biztonságban és tekintettel a poloska jelenlétére és terjeszkedésére, hihetetlen györs szaporodására, összehangolt cselekvési tervet kell kitalálni, mert így bárki magával viheti az emlékeken túl a poloskákat is, aki a gyönyörű városba turistaként ellátogat.

Az egészségügyi hatóságok szerint valóban komoly és aggasztó a helyzet, hiszen a nőstények naponta akár hét petét is letesznek, egyetlen életciklusuk alatt pedig akár 1000-1500 életet adnak, kifejezetten zárt térben, tehát az otthonainkban.

Nappal képesek megbújni a legapróbb résekben is a bútorokban, ruhaneműkben vagy az ágy matracának járataiban, így kifejezetten nehéz felfedezni őket.
Éjszaka azonban előbújnak, csípnek és különböző kórokozókat terjeszthetnek. A csípés során a rovar nyálára általában allergiás reakciót tapasztalhatunk, kiütéseket, hólyagokat, égő-viszkető érzést.

A poloska azzal sajnos nem írtható ki, akkor sem, ha magas hőmérsékleten kimossuk a ruháinkat vagy felporszívózzuk az otthonunkat, hiszen bárhol megbújhatnak.

Irtása általában szakember feladata, melynek ára nem csak Párizsban de Magyarországon is a lakás négyzetméter árától függően 45-50 ezer forinttól a csillagos ég lehet, Párizsban pedig nagyjából 866 euróba kerül egy átlagos méretű lakás megszabadítása a vérszívóktól.

Lapunk, a frisshirek.hu is beszámolt róla, hogy felmondtak a Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye vezetőjének, miután rövid időn belül több ápoló is felmondott, az ápoltak körében pedig kijárási korlátozást is be kellett vezetni az egyre súlyosbodó poloskahelyzet miatt. De arról is beszámoltunk, hogy a szentgotthárdi pszichiátriai intézményben egy beteg ágya hemzsegett a poloskáktól, legutóbb pedig a Szent Margit belgyógyászati osztályát kellett átköltöztetni a vélhetően egy beteg által behurcolt és így elszaporodott poloska fertőzés miatt, adta hírül az RTL Klub.

Kiemelt fotó: agyipoloska.hu