A Rábaparti Integrált Szociális Intézmény Vas Vármegye elnevezésű szentgotthárdi pszichiátriai otthon vezetője közös megegyezéssel távozott - derítette ki az Index. A lap azt írta Takácsné Hargitai Beáta  távozásáról, hogy gyakorlatilag elküldték az intézmény éléről, illetve hogy jelenleg az otthon műszaki vezetője irányítja az intézményben zajló munkát, amíg nem találják meg a az új vezetőt.

A lap megkereste az intézmény felügyeletét ellátó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot, hogy valóban elküldték-e az intézmény éléről az igazgatót, valamint hogy a leváltásának van-e köze az otthonban kialakult poloskahelyzet nem megfelelő kezeléséhez, de ők egyelőre választ nem kaptak.

Információk szerint jelenleg is zajlik a poloskairtás az otthonban a szakemberek által javasolt intézkedési terv alapján.

Ahogy arról a frisshirek.hu is írt a szentgotthárdi szociális otthonban poloskák leptek el egy mentálisan sérült beteget, s a helyzeten az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány sem lepődött meg.  

Az egyik ott dolgozó munkatárs elmondta, amióta megérkezett a segítség érkezett a fenntartótól és a népegészségügyi hatóság részéről, azóta javult a helyzet az otthonban, de több hónap is lehet, amíg a problémát sikerül véglegesen felszámolniuk.

 

Fotó: Google Streetview