Hősünk a repülőtéren járva fedezte fel, hogy egy könyvesbolt polcain vélhetően öncélú homoszexuális tartalmú könyveket árusítanak a gyermekkönyvek között.

Tekintettel arra, hogy ezt hazánkban törvény tiltja, azonnal lépéseket is tett a renitens viselkedés megfékezésére és nem csak Facebook posztot írt a nyilvánvalóan felháborító esetről, de azonnal levelet fogalmazott meg az illetékes főispánnak is.

A levélben kitért a gyermekek védelméről szóló törvényre is, melyből pár sort megemlítenénk, remélve, hogy a következő levelében erről is szót ejt majd:

6. § (1) * A gyermeknek joga van a testi, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését, egészséges felnevelkedését és jólétét biztosító saját családi környezetében történő nevelkedéshez.

(2) A gyermeknek joga van ahhoz, hogy segítséget kapjon a saját családjában történő nevelkedéséhez, személyiségének kibontakoztatásához, a fejlődését veszélyeztető helyzet elhárításához, a társadalomba való beilleszkedéséhez, valamint önálló életvitelének megteremtéséhez.

(2a) * A hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermeknek joga van ahhoz, hogy fokozott segítséget kapjon a fejlődését hátráltató körülmények leküzdéséhez és esélyeinek növeléséhez.

(3) A fogyatékos, tartósan beteg gyermeknek joga van a fejlődését és személyisége kibontakozását segítő különleges ellátáshoz.

(4) A gyermeknek joga van ahhoz, hogy a fejlődésére ártalmas környezeti és társadalmi hatások, valamint az egészségére káros szerek ellen védelemben részesüljön.

(5) * A gyermeknek joga van emberi méltósága tiszteletben tartásához, a bántalmazással – fizikai, szexuális vagy lelki erőszakkal –, az elhanyagolással és az információs ártalommal szembeni védelemhez. A gyermek nem vethető alá kínzásnak, testi fenyítésnek és más kegyetlen, embertelen vagy megalázó büntetésnek, illetve bánásmódnak.

(5a) * A gyermeknek joga van ahhoz, hogy a védelme érdekében eljáró szakemberek –különösen a gyermek bántalmazásának felismerése és megszüntetése érdekében – egységes elvek és módszertan alkalmazásával járjanak el.

(6) * A gyermeknek joga van ahhoz, hogy a médiában fejlettségének megfelelő, ismeretei bővítését segítő, a magyar nyelv és kultúra értékeit őrző műsorokhoz hozzáférjen, továbbá hogy védelmet élvezzen az olyan káros hatásokkal szemben, mint a gyűlöletkeltés, az erőszak és a pornográfia.

Dr. Kiss Emőke gyermekpszichológus szerint azonban melegnek lenni nem divatirányzat és családi mintakövetés.
Senki nem lesz attól meleg, hogy két apa neveli vagy tegyük fel két anya. Mint ahogyan attól sem lesz senki homoszexuális, hogy elolvas egy ezzel foglalkozó könyvet. De attól már voltak és lettek is öngyilkosok, ha folyamatosan azt érzik, akár a tinik is, hogy nincsenek elfogadva, hogy esetleg a szexuális hovatartozásuk megítélésekor vagy ennek kialakulásakor azonnal van egy irány, ami le van zárva, tiltva van, mert keresztény állam vagyunk.
Ennyi erővel politikai hovatartozástól függetlenül mindenkit, aki csal, lop, hazudik vagy ereszcsatornán csúszik heroinnal a hátizsákban, netán egy gyönyörű hajón csalja a feleségét, börtönben lenne a helye, de minimum ki kellene vetnünk a társadalomból, üldöznünk kellene. Nem? Ez egyfajta kettős mérce.
A melegnek lenni bűn gondolat, ami azt sugallja, hogy, nem, hogy a társadalomban, de a könyvespolcokon sincs helye, de minden mást szabad addig, amíg el nem kapnak, sokkal mérgezőbb képet mutat a mai fiatalság számára. Ez vajon jó minta, jó irány? 

Kiemelt fotó: Hidvéghi Balázs/Facebook