Az ország biztonsága és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek

– ez olvasható abban a levélben, amit a magyar vidéki családi tulajdonban lévő kisbenzinkutak üzemeltetői kaptak a Moltól, és amit a Független Benzinkutak Szövetsége küldött el a Telexnek.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a Mol hétfő óta 194 kis kútra nem szállít üzemanyagot, akkor jelezték, hogy az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak. A döntésnek több oka is volt, például az, hogy karbantartási munkákat kell végezni a Dunai Finomítóban.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) nyílt levélben fordult a Mol elnök-vezérigazgatójához, Hernádi Zsolthoz, valamint Magyarország miniszterelnökéhez, Orbán Viktorhoz, kréve őket, hogy kezeljék a helyzetet. Jelezték:

NEM A NAGYVÁROSOK SZÁMTALAN BENZINKÚTJÁNAK ELLÁTÁSA A TÉT, HANEM A VIDÉKI LAKOSSÁG, A GAZDÁLKODÓK ELLÁTÁSA.

Az FBSZ minden nap közzéteszi, hol küzdenek üzemanyaghiánnyal a kisbenzinkutak. A listán már vasárnap este több mint száz település volt, és ez a szám azóta egyre növekszik.

Illusztrációs fotó: Pixabay