2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -2o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Levelet küldött a Mol: egy csepp üzemanyagot sem kapnak a kisbenzinkutak

frisshirek.hu, 2022. november 25. - 12:00
Levelet küldött a Mol: egy csepp üzemanyagot sem kapnak a kisbenzinkutak
A MOL levelet küldött több, családi tulajdonban levő benzinkútnak, amelyben arról adtak értesítést, hogy november 28-tól nem szállítanak benzint és dízelt számukra.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás
Az ország biztonsága és energiabiztonsága érdekében optimalizálnunk kellett az ellátási stratégiánkat, és a november 28-án kezdődő héten nem tudunk dízelt és motorbenzint biztosítani Önöknek

– ez olvasható abban a levélben, amit a magyar vidéki családi tulajdonban lévő kisbenzinkutak üzemeltetői kaptak a Moltól, és amit a Független Benzinkutak Szövetsége küldött el a Telexnek.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a Mol hétfő óta 194 kis kútra nem szállít üzemanyagot, akkor jelezték, hogy az átmeneti korlátozások határozatlan időre szólnak. A döntésnek több oka is volt, például az, hogy karbantartási munkákat kell végezni a Dunai Finomítóban.

A Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) nyílt levélben fordult a Mol elnök-vezérigazgatójához, Hernádi Zsolthoz, valamint Magyarország miniszterelnökéhez, Orbán Viktorhoz, kréve őket, hogy kezeljék a helyzetet. Jelezték:

NEM A NAGYVÁROSOK SZÁMTALAN BENZINKÚTJÁNAK ELLÁTÁSA A TÉT, HANEM A VIDÉKI LAKOSSÁG, A GAZDÁLKODÓK ELLÁTÁSA.

Az FBSZ minden nap közzéteszi, hol küzdenek üzemanyaghiánnyal a kisbenzinkutak. A listán már vasárnap este több mint száz település volt, és ez a szám azóta egyre növekszik.

Illusztrációs fotó: Pixabay