A Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint ez azt jelenti lényegében, hogy

Magyarországon bedőlt a biztonságos üzemanyagellátás.

Egri Gábor elmondta a lapnak, hogy a hazai kőolajtartalék 34 napra elegendő, az üzemanyagtartalék pedig 30 napra, tehát

a törvényben előírt 90 napnál rövidebb időre biztosított az ellátás.

Az elnök számításai szerint emiatt akár 500 benzinkút is kieshet a rendszerből, míg a Mol szerint a szállítások felfüggesztése az összes hazai benzinkút körülbelül 10 százalékát érinti, ez nagyjából 200 benzinkútnak felel meg - nyilatkozta az RTL Klub Híradójának.

Sorban állásokra és hosszú várakozási időre kell számítani a magyar kutakon, legnagyobb valószínűséggel vidéken, ahol az embereknek többet kell utazniuk az üzemanyagért. 

A partnereknek küldött levélben a Mol az ellátás megszüntetését például „a hatósági ár hatásaival” indokolja. E szerint már most az olajcég felel a piac több mint négyötödének kiszolgálásáért, ami teljes üzem mellett is „megfontolt ellátási stratégiát igényel”. Emellett a Molnak biztosítania kell a kormány által júliusban az ellátási akadozások orvoslására felszabadított biztonsági üzemanyag-tartalékok visszapótlását. De hivatkoznak a Barátság-kőolajvezetéket ért minapi „incidensre” is, ami „fokozott éberséget kíván minden, az ellátásbiztonságban érintett szereplőtől” - idézi a Népszava.