2023.06.01., csütörtök - Tünde
Budapest: 17o - 20o
Az ország 19 megyéjében

Szerdától jóval olcsóbban lehet piaci áron tankolni

frisshirek.hu, 2022. november 21. - 11:55
Szerdától jóval olcsóbban lehet piaci áron tankolni
Folytatódik az árcsökkenés a hazai benzinkutakon, miután szerdán újabb, nagyobb léptékű áresésre lehet számítani a nagykereskedelmi árakban.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Jelentősen csökkennek szerdán a hazai üzemanyagárak a töltőállomásokon, a benzin és a gázolaj beszerzési ára is csökkenni fog – írja a holtankoljak.hu.

A Portfolio.hu szemléje szerint

a benzin esetében nagykereskedelmi ár bruttó 20 forinttal kerül majd kevesebbe, míg a gázolajért 19 forinttal fizetnek kevesebbet a kutak a nagykereskedőnek.

Így a csökkenés után a piaci átlagárak az alábbiak szerint alakulnak: 

  • 95-ös benzin: 647 forint/liter
  • Gázolaj: 713 forint/liter 

A Portfolio.hu cikke szerint a gázolaj ára így nagyjából egy hónap leforgása alatt 138 forinttal esik, ehhez a benzin esetében kisebb elmozdulás látszik, durván 58 forinttal lesz olcsóbb az októberi csúcshoz képest szerdától.

Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, a múlt szerdán is csökkent az üzemanyagok ára. Október végén mind a hét szomszédos országban kevesebbet kértek el a benzinkutaknál a gázolajért, mint idehaza attól, aki nem tankolhat hatósági áron. A dízel piaci ára rekordmagasságra emelkedett az elmúlt hetekben.

Természetesen

A BENZIN ÉS A GÁZOLAJ HATÓSÁGA ÁRA TOVÁBBRA IS 480 FORINT, DE JÚLIUS VÉGE ÓTA ENNYIÉRT MÁR CSAK A MAGÁNSZEMÉLYEK ÁLTAL ÜZEMBEN TARTOTT JÁRMŰVEKBE ÉS A TAXIKBA LEHET TANKOLNI.

Már ahol lesz üzemanyag... Mint megírtuk, hétfőtől közel kétszáz kiskútra nem szállít a Mol, a Független Benzinkutak Szövetsége listáján vasárnap este már több mint száz olyan töltőállomás szerepelt, ahol fennakadások lehetnek az ellátásban.

Illusztrációs fotó: Pixabay