Orbán Viktor a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét fogadta

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön a Karmelita kolostorban járt, ahol Orbán Viktor miniszterelnök fogadta őt.

A találkozón Pásztor Bálint megköszönte a Magyar Kormánynak a vajdasági magyar közösség kiemelt programjainak támogatását, és tájékoztatta Orbán Viktort a kormányalakítási tárgyalásaikról is. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke beszámolt arról is, hogy a június 2-ai önkormányzati választásokon milyen célokat tűztek ki, és kifejtette, hogy a magyarországi európai parlamenti választások sikeressége érdekében minden lehetséges lépést meg fognak tenni.

Pásztor Bálint a gazdaságfejlesztési programok folytatásának szükségességéről és a határ átjárhatóságának megkönnyítéséről is beszélt a miniszterelnökkel. A találkozó részleteit a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Facebookon is közzétette.

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga nemrégiben kritikával illette a Vajdasági Magyar Szövetséget, amiért az egy listán indul a Szerb Radikális Párttal Belgrádban. A szociáldemokraták szerint ez a lépés különösen felháborító, tekintettel arra, hogy a radikálisok milyen negatív álláspontot képviselnek a Vajdaság Autonóm Tartományával kapcsolatban. Úgy vélik, hogy a szerbiai magyarság is el fogja ítélni a VMSZ döntését.