Egymás után két baleset a budakalászi turbó körforgalomnál

A budakalászi turbó körforgalomnál rögzített a Magyar Közút kamerái egymás után két balesetet, amelyek során szerencsére nem történt nagyobb baj.

A 11-es főút és az M0-s autóút csomópontjában található turbókörforgalom két sávon, jelzőlámpás irányítás mellett biztosítja a járművek zavartalan haladását. Nemrégiben azonban ezen a helyszínen két baleset is történt, amelyeket a közútkezelő kamerái rögzítettek. Az első esetben egy kisebb személyautó alacsony sebesség mellett megcsúszott és driftelni kezdett, majd kidöntött egy táblát és egy jelzőlámpát. A Magyar Közút munkatársai azonnal a helyszínre siettek, hogy helyreállítsák a megrongálódott forgalomtechnikai eszközöket.

Miközben a helyreállítási munkálatok folytak, egy másik személyautó okozott újabb balesetet. A jármű a turbó körforgalom külső sávjából nem a számára megengedett M0-s autóútra hajtott fel, hanem Szentendre irányába fordult, ezzel a belső sávban haladó kisteherautó elé került. Ebben az esetben is elkerülhető volt a komolyabb baj.

A Magyar Közút a balesetek kapcsán felhívja a figyelmet a megfelelő óvatosságra, különösen esős időben, amikor a járművek tapadása és a vezetési technika is megváltozik. Emellett arra is intenek, hogy a turbókörforgalmaknál mindig figyeljünk a jelzésekre, és csak a megfelelő sávban hajtsunk ki a kívánt irányba. Ha tévedés történik, nem szabad pánikba esni, hanem nyugodtan folytatni az utat a sáv által meghatározott irányban, és később biztonságosan korrigálni az útvonalat.