Miskolci gyilkosság: Kézen fogva sétált, majd megölte áldozatát

Borzalmas események vezettek a miskolci Tiszai pályaudvarnál történt gyilkossághoz, ahol egy magyar hajléktalan nőt meggyilkoltak, miután kézen fogva sétált és szexuális aktust folytatott gyilkosával, egy szintén hajléktalan cseh férfival.

A 24.hu információi szerint a tragédia két nappal ezelőtt történt. A rendelkezésre álló kamerafelvételek alapján a magyar áldozat a gyilkosság előtt kézen fogva sétált a későbbi gyilkosával, egy 26 éves cseh férfival a peronon. Ezt követően a páros egy állomási mosdóba, majd egy bokros területre ment, ahol a nő levetkőzött, és állva közösült a férfival, aki ezután elvágta a torkát.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője részletezte, hogy a cseh férfi beismerte tettét a gyanúsítotti kihallgatás során. A rendőrség ezután kezdeményezte a férfi letartóztatását.

Az ügyész kiemelte, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés vagy elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítékok eltüntetésének kockázata is. Mivel a férfi cseh állampolgár, vizsgálják, hogy korábban elkövetett-e hasonló bűncselekményeket. Az ilyen esetleges előzmények feltárása jelenleg is folyamatban van.

A nő holttestét szombat hajnalban találták meg Miskolcon, a Kandó Kálmán téren. A rendőrség emberölés gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A miskolci Tiszai pályaudvar környékén talált biztonsági kamerák felvételei alapján az áldozat és a gyanúsított együtt jelentek meg a helyszínen, majd kézen fogva sétáltak a peronon, mielőtt a tragédia bekövetkezett.

A Magyar Rendőrség közleménye szerint miután megkapták a bejelentést és összegyűjtötték a megfelelő adatokat, kiadták a körözést, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Füzesabonyi Rendőrkapitányság munkatársai pedig két órán belül egy helyi benzinkúton felismerték a jellegzetes hajat és pólót viselő férfit. A férfinél igazoltatásakor és előállításakor nem voltak nála személyi iratok, és kiderült, nem is rendelkezik lakcímmel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságra előállított férfi – aki egyáltalán nem tud magyarul, és már évek óta, Európa országait járta céltalanul – beismerő vallomást tett, de tettének indítékára nem adott magyarázatot. A főkapitányság a férfit őrizetbe vette, és kezdeményezték letartóztatását.

A nyomozás során kiderült, hogy a 26 éves cseh nemzetiségű férfi magyarországi tartózkodása során ismerkedett össze a 48 éves meggyilkolt hajléktalan nővel, hogy aztán szexuális kapcsolat alakuljon ki köztük. A romantikus történet azonban hamar véget ért, amikor a férfi minden motiváció nélkül brutálisan megölte a nőt.

A rendőrség szerint egyelőre nincs információ arról, hogy mikor ismerkedett össze a férfi és a nő, és milyen kapcsolat volt köztük. A kamerafelvételek elemzése során annyit tudtak beazonosítani, hogy a gyilkosság előtt együtt töltötték az időt.

A hatóságok tájékoztatása szerint a bűncselekmény indítékát még nem sikerült kideríteni. Elmondásuk szerint erősen motiválatlan cselekménnyel állnak szemben, az elkövető sem volt hajlandó válaszolni erre vonatkozóan.