Veszprém TV nem tudósított a helyi tüntetésről

A Veszprém TV hiába jelent meg Magyar Péter veszprémi tüntetésén, a csatorna nem közvetítette az eseményt, a főszerkesztő kapacitáshiányra hivatkozva.

Május elsején Veszprémben Magyar Péter szervezésében került sor az elmúlt évek legnagyobb részvételű helyi politikai tüntetésére, ahol körülbelül 1500 ember vett részt. Ennek ellenére a Veszprém TV nem közvetítette az eseményt, annak ellenére, hogy a csatorna munkatársai a helyszínen voltak. Katanics Sándor, aki az idei önkormányzati választáson több ellenzéki párt közös képviselő-jelöltje lesz, nyilvánosságra hozta, hogy a csatorna nem készített tudósítást az eseményről.

Katanics levelet írt a Veszprém TV főszerkesztőjének, érdeklődve, hogy készült-e híradós anyag a tüntetésről, és azt közzétették-e. Herendi Gábor, a csatorna főszerkesztője válaszában azt írta, hogy a Veszprém Televízió kapacitáshiány miatt nem tudott részt venni az eseményen, de az MTVA munkatársai ott voltak, és az M1 Hírcsatornának dolgoztak.

Katanics a közösségi médiában megosztott bejegyzésében kifejtette, hogy szerinte a felvétel elkészítésének célja az lehetett, hogy elemzők keresgéljenek benne kifogásolható részleteket. Úgy véli, ez példátlan eset a Kádár-rendszer bukása óta, hogy a Veszprém TV főszerkesztője nem tartotta fontosnak egy ilyen nagyszabású esemény híradásba kerülését.

A tüntetés szervezője, Magyar Péter, aki a Tisza Párt vezetője, a budapesti önkormányzati választásokon is indít jelölteket, ami komoly vitát váltott ki az ellenzéki táborban. Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd hármas listavezetője az Indexnek adott interjúban kifejtette, hogy bár mindenki szövetséges a "Orbán-rendszer" lebontásában, mégis kérdéses, hogy Magyar Péter is ezt akarja-e. Dobrev szerint Magyar Péter pártja veszélyezteti a Fidesztől elnyert polgármesteri pozíciókat, és ezért "nagyon mérges" . Tüttő Kata, az MSZP-s főpolgármester-helyettese szerint Magyar Péter jobboldali ember, és a jobboldali szavazóknak jelent választási lehetőséget, de ha nem a jobboldalról bontja a Nemzeti Együttműködés Rendszerét, akkor ő nem bontja, hanem építi azt .

A Tisza Párt a X., a XI., a XVII. és a XVIII. kerületben indít jelölteket, bár egy rövid időre úgy tűnt, hogy a hetedik kerületben is lesz jelöltjük, de Lajos Bélától végül megvonták a támogatást. Dobrev Klára és Tüttő Kata hangsúlyozták, hogy a koalíciók és az együttműködés fontosak a választások előtt, és hogy a közéletben több nőnek kellene helyet kapnia.