Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere tette szóvá pár napja, hogy egy Margit körúti pékséget, a zebrán megközelítő és ott már többször szabálytalanul parkoló Kern András színész “cselekedete” milyen kártékony. A közösségi médiában folytatott csörtében Kern, nemhogy mondjuk, morális bukásáért mea culpázott volna egy sort, ellenkezőleg, kardoskodott azért, hogy a hivatal létesítsen parkolóhelyeket a pékség előtt.

A polgármester felhívta a színművész figyelmét arra, hogy a Margit körúton azért vannak kihelyezve mindenhol parkolásgátló növényládák és oszlopok, mert azokkal a szabályokra fittyet hányó, tahóparkolóktól a gyalogosokat védik.

Mint írja, mivel csak fényképről értesült a kihágásról és nem volt inflagranti, így bírságot a rendészek utólag nem tudnak kiszabni, viszont örömmel venné, ha a Művész úr csatlakozna a bírság díjával a biztonságos, esztétikus megoldáshoz. Érti ez alatt, hogy a zebra előtti útsáv közepére is kihelyeztetne egy parkolásgátló növényládát. Arról nem tudunk, hogy Kern András ehhez mennyivel járulna hozzá.

Ehhez az ügyhöz hasonlóan Budapest hatodik kerületének Momentumos polgármestere, Soproni Tamás is pellengérre tette a "maga celebjét". Kerületében Gáspár Győző, mindenki Győzikéje parkolt szabálytalanul. A közismert médiasztár nem bírta szó nélkül hagyni az éppen bírságot kiszabó rendészek intézkedését, méltatlankodását megosztotta a TIkTok-on, ki is verte a biztosítékot Soproninál és több száz kommentelőnél egyaránt. A KRESZ mindenkire vonatkozik - írja a polgármester, hozzátéve:  - azokra is, akik Opel Kadettal járnak, és azokra is, akik Lamborghinivel vagy más luxusautóval. Utóbbi kategóriába beleértve Gáspár Győzőt is, aki a minap tilosban parkolt, majd a vele szemben intézkedő terézvárosi rendészekről készített videót töltött fel Tiktokra. 

Szintúgy mint Őrsinek, Soproninak is volt egy konstruktív javaslata Győzikének meg a társadalomnak, és a jogalkotónak is "üzent".

A törvényhozóknak persze érdemes lenne elgondolkozni, hogy vajon Győzikét és a hozzá hasonló luxusautó-tulajdonosokat ugyanannyira tántorítja-e el majd a hasonló magatartástól a jövőben ez a néhány tízezres bírság, mint azt, aki valódi munkaeszközként, kevésbé tehetős emberként kap büntetést. Ha az autó értéke alapján vagy a sofőr jövedelme/vagyona alapján határoznánk meg a büntetési tételeket, talán ezek az emberek sem csak iránymutatásként vennék figyelembe a közúti szabályokat - írja a hatodik kerület polgármestere. 

 

Győzike TikTokos puffogását alább nézhetik meg: 

@gaspargyozo_official

♬ eredeti hang - Gáspár Győző