Xiaomi SU7: 39 kilométer után javíthatatlan hiba

A Xiaomi első autója, az SU7, nagy várakozásokat keltett, de egy friss esetben csupán 39 kilométer megtétele után javíthatatlanul meghibásodott. A cég nem cseréli ki a járművet, hanem kártérítést ajánlott a tulajdonosnak.

A Xiaomi mobiltechnológiai vállalat által gyártott SU7 modellje, amely külsőre egy Porsche Taycanra hasonlít, kedvező árú alternatívaként jelent meg a piacon. A legmagasabb teljesítményű, 673 lóerős villanymotorral felszerelt Max változat is mindössze 15 millió forintba kerül Kínában, ami jelentős érdeklődést váltott ki a vásárlók körében.

Azonban a kezdeti pozitív fogadtatás ellenére egy új autó tulajdonosa, Wen úr járműve már az első használat során, 39 kilométer megtétele után összeomlott. A tulajdonos a Xiaomi SU7 egyik első vevője volt, és az autót május 4-én vette át, de május 6-án már arról számolt be a közösségi médiában, hogy az autója leállt.

Wen úr az autópályán haladt, amikor az autó több figyelmeztető üzenetet küldött, majd arra szólította fel, hogy azonnal álljon félre, mert a jármű kikapcsol. Ezt követően egy hibaüzenet jelent meg, amely szerint a hajtás meghibásodott, és nem lehet váltani az előre- és hátramenet között.

A Xiaomi kereskedője visszaszállította a járművet a műhelybe, ahol tájékoztatták a tulajdonost, hogy a hibát nem lehet helyben kijavítani, és a járművet vissza kell küldeni a gyártónak. Wen úr csereautót kért, de a Xiaomi nem tudott ilyet biztosítani, mivel minden autót rendelésre gyártanak, és már minden példánynak van gazdája. A cég ezért kártérítést ajánlott fel a tulajdonosnak. Wen úr csak új rendelés leadásával juthatna hozzá egy másik SU7-es modellhez, ami újabb hónapokig tartó várakozást jelentene számára.