Hetek óta mérges kígyó az utitársa egy ausztrál nőnek

Hetek óta egy mérges kígyóval utazik együtt autójában egy ausztrál nő – számolt be róla a Newsweek. A váratlan útitárs valószínűleg akkor csusszant be a járműbe, amikor az ajtó nyitva állt, és azóta sem hagyta el új lakhelyét.

Lisa Kournelis már a múlt hónapban észrevette, hogy a hüllő beköltözött az autójába, de négy kísérlet ellenére sem sikerült megszabadulnia tőle. Végül úgy döntött, hogy a különös helyzet ellenére továbbra is használja a kocsiját, és védőfelszerelésben vezet, hogy elkerülje az esetleges harapásokat.

A gépkocsiban meghúzódó állat egy vöröshasú ausztrálsikló (Pseudechis porphyriacus), amely elérheti akár a 2 méteres hosszúságot is. Ezek a kígyók mérgesek, harapásuk erős fájdalmat és duzzanatot okozhat, de halálos következményekkel rendkívül ritkán jár, így nem számítanak különösen veszélyesnek az emberre nézve. Támadás helyett inkább a menekülést választják, ha veszélyt észlelnek.

Kournelis szerencséjére a kígyó eddig nem mutatott agressziót felé, viszont más problémákat okozott. A nő beszámolója szerint az állat időnként aktiválja az autó riasztóját, és ürüléket hagy maga után a járműben. Már négy különböző kígyóbefogó szakembert hívott a segítségére, de egyiküknek sem sikerült még eltávolítani a nem kívánt utast.