Szlovák tó – Tesla Cybertruck: 1-0

Egy Tesla Cybertruck tulajdonos próbálkozása, hogy kipróbálja járműve gázlós üzemmódját, egy szlovák tóban végződött, ahol az autó a kavicsos mederben megakadt – számolt be róla a Slovak Spectator egy Facebookra feltöltött videó alapján.

A Tesla Cybertruck gázlós üzemmódja elméletileg lehetővé teszi, hogy az autó akár 80 centiméter mély vízen is áthaladjon. A gyártó azonban figyelmezteti a tulajdonosokat, hogy mielőtt vízbe hajtanának, mindig ellenőrizzék a víz mélységét. A Pozsonyhoz közeli Malé Košariská nevű tóban történt eset során nem világos, hogy a tulajdonos megvizsgálta-e a tó mélységét, de a jármű a tó kavicsos medrében rekedt, és a helyszínen tartózkodó fürdőzők segítségével sikerült kiszabadítani.

A Cybertruck piacra dobását nagy médiafigyelem övezte, Elon Musk pedig jelentős várakozást keltett az apokalipszis-biztos járművel kapcsolatban. Azonban az autóval kapcsolatban több probléma is napvilágot látott, többek között az, hogy a gázpedál beakadhat a padlóba. A videót megosztó személy egy humoros megjegyzéssel élve így kommentálta az esetet: „Elon, a Marsot próbáld meg meghódítani, ne Szlovákiát”. A gyártó korábban azt állította, hogy az autónak törhetetlen üvege van, ám hamar kiderült, hogy ez nem igaz, ami további kérdéseket vet fel a Cybertruck megbízhatóságával kapcsolatban.