Árpád hídi tragédia: Fidelitas és Rákóczi Szövetség tagjai az áldozatok

Szerdán késő este három halálos áldozatot követelő baleset történt az Árpád hídon, amikor egy ámokfutó áttért a szemből jövő sávba és több autónak is nekiütközött. Az elhunyt párról kiderült, hogy a Fidelitas és a Rákóczi Szövetség tagjai voltak, az egyikük pedig a Schadl-ügy egyik tanúja, a másikuk híres mesemondó.

Az Árpád híd Budára vezető oldalán történt baleset során egy lopott taxival hajtott az elkövető a forgalommal szemben lévő oldalon, majd több autónak is nekiütközött. Az egyik áldozat maga a baleset okozója volt, a másik kettő pedig egy pár, amely a szürke Suzuki Ignisben utazott, amelybe először belecsapódott az ámokfutó. Az elhunytak közül az egyik a Schadl-ügy egyik tanúja lehetett, a másik pedig a férfi élettársa, aki egy mesemondó volt.

A Rákóczi Szövetség közösségi oldalán tette közzé, hogy a két elhunyt fiatal munkatársuk volt: Bajkó Ervin, a 34 éves rendezvényszervező és Szeleczki Mónika, a 32 éves mesemondó. Szeleczki Mónika mesemondóként vált ismertté, először rendezvényeken tűnt fel, majd később pajzán, felnőtteknek szóló népmesékből összeállított műsorával hódított nemcsak Szlovákiában, de Magyarországon is.

"A mesemondások során tapasztalom, hogy mennyire igény van a mesékre, kicsik és nagyok részéről is. Nekem is segítenek ezek a történetek bizonyos élethelyzetek feldolgozásában, megértésében" – mondta Szeleczki Mónika legutolsó interjújában.

Bajkó Ervin azonosítható lehet B. Ervinként, a Schadl-ügy egyik tanújaként. A Fidelitas közösségi oldalán búcsúzott el a két vétlen áldozattól, akiket Emilnek és Melindának neveztek, és akiket közösségük "aktív tagjai és színfoltjai" voltak.

Egy évvel ezelőtt, szinte napra pontosan, szintén az Árpád hídon történt egy tragikus baleset, amikor egy 26 éves kerékpáros életét vesztette. Egy 690 lóerős Mercedes-AMG sofőrje elvesztette az uralmát az autó felett, többször megpördült, átszakította a szalagkorlátot és elgázolta a szabályosan haladó biciklist. Az eset után több irányból is felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene kezelni, a gázoló azonban jelenleg is szabadon mozoghat Budapesten.