OTP saját részvényeket vásárolt

Az OTP Bank több mint 630 millió forint értékben vásárolt saját részvényeket 2019. július 3-án, szerdán. A tranzakció során a bank 35 329 darab OTP törzsrészvényt szerzett meg, 17 866 forintos átlagáron, összesen mintegy 631,2 millió forint értékben.

A Magyar Nemzeti Banktól kapott elsődleges alapvető tőkeinstrumentum (CET1) visszavásárlási egyedi engedély alapján történt megvásárlás nyomán az OTP Csoport tulajdonában lévő saját részvények állománya 3 581 977 darabra emelkedett, ami a saját részvény állomány 1,28 százalékát teszi ki.

Az OTP sajátrészvény-visszavásárlások a 60 milliárd forintos program keretében zajlottak, amely során a bank több alkalommal is vásárolt részvényeket. A vásárlások során a napi forgalom százalékában jelentős mértékű részvényeket szereztek meg, ami az átlagosan 10,0%-os napi forgalommal összhangban áll.

Az OTP árfolyama az év során 13,4 százalékos emelkedést mutatott. A részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével történik, azonban a jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak.

: Forrás: OTP, Portfolio