Szente Vajk a rendezésre szeretne koncentrálni

Szente Vajk, aki eddig is több sikeres produkcióban bizonyított rendezőként, most arra készül, hogy feláldozza színészi karrierjét a rendezésért. A Puskás musical, a Hölgyválasz, és a Most vagy soha! című film is az ő nevéhez fűződik, mint rendező vagy producer.

Szente Vajk a Bóta Caféban beszélt arról, hogy a színészet és a rendezés egyidejűleg teljes erőbedobással nehezen kivitelezhető, ezért döntött úgy, hogy a jövőben inkább a rendezésre helyezi a hangsúlyt. Bóta Gábor kérdésére, hogy a színészet teljesen háttérbe szorulna-e, Szente Vajk határozottan válaszolt, jelezve, hogy valószínűleg igen, de ezt nem látja problémának, hiszen sok tehetséges színész van körülötte, és szeretne egy új generációt felnevelni, amely képes lesz a rendezés és a színészet terén is helytállni.

Szente Vajk nagy terveket szövöget a jövőre nézve: szeretne egy nap zenés színházat igazgatni, és olyan irányokat mutatni a színházi világban, amelyek eddig kevésbé voltak jellemzőek. Az Operett, a Madách Színház irányítását említette példaként, vagy akár egy teljesen új színház létrehozását is megfontolná.