Így változtatja meg a nyaralási szokásainkat a klímaváltozás

Egyre több hűsölni vágyó turista választja utazási célpontjának Svédországot, ahol a "Lehűtés" (Coolcation) trend hatására nő az üdülőhelyek, mint Umeå és Luleå városa népszerűsége.

Az utóbbi időben megfigyelhető, hogy közép- és dél-európai turisták egyre gyakrabban töltik a nyarat a hűvösebb éghajlatú Svédországban. A globális felmelegedés következményeként nemcsak a nyaralók, hanem a külföldi lakásvásárlók száma is jelentősen emelkedik az észak-európai országban. Andre Hamacher és Angelina Pril az Euronewsnak nyilatkozva elmondták, hogy a kibírhatatlan nyári hőség miatt még az idén életvitelszerűen beköltöznek az Arvidsjaurban található nyaralójukba.

A svédországi nyaralás népszerűségének növekedésében szerepet játszik a gyenge svéd korona is. Charlotte Nillson, egy kempingvezető szerint nemcsak a dél- és közép-európai turisták, hanem a holland látogatók és a finn kirándulók száma is folyamatosan nő. Az olcsó svéd korona miatt kedvező árakon választhatják ezt az üdülőhelyet a szomszédos országok állampolgárai.