Manchester United: Létszámleépítés a láthatáron

A Manchester United közel 250 munkahely megszüntetését tervezi, ami a klub összes alkalmazottjának mintegy ötödét érintené, a Reuters információi szerint.

A Reuters által megszólaltatott források szerint a létszámcsökkentés a klub minden részlegét érintené, kivéve a Manchester United Foundation nevű jótékonysági szervezetet. A klubnak tavaly júniusban körülbelül 1112 alkalmazottja volt, így a tervezett leépítés az alkalmazottak közel 22 százalékát érintheti.

A Manchester United, amely a 20-szoros angol bajnok, a legutóbbi szezonban 1990 óta a leggyengébben teljesített, nyolcadik helyen végzett a Premier League-ben. Ez a gyenge szereplés is hozzájárulhat a létszámleépítéshez, hiszen a csapat a következő szezonban nem a Bajnokok Ligájában, hanem az Európa Ligában fog szerepelni, ami jelentősen csökkentheti a bevételeket.

A létszámcsökkentés híre néhány hónappal követi azt az eseményt, hogy Jim Ratcliffe brit milliárdos 25 százalékos részesedést szerzett a klubban. Emellett a Manchester United részvényárfolyama az idén 21 százalékot esett.