Diplót bosszúpornó terjesztésével vádolják

Egy nő beperelte a híres producer, Diplo-t, akit bosszúpornó terjesztésével vádolnak. Ez már a második hasonló vád, amely kevesebb mint egy éven belül éri a sztárt.

A panasz szerint a nő és Diplo, akinek valódi neve Thomas Wesley Pentz, 2016 júniusa és 2023 októbere között intim kapcsolatban álltak. A nő, akit csak Jane Doe néven emlegetnek, 21 éves korában kezdett el csetelni Diplóval a Snapchaten, majd a kapcsolatuk évekig tartott. A vádak szerint Diplo a beleegyezése nélkül osztott meg róla intim képeket és videókat. A vádlott korábban világossá tette, hogy nem szeretné, ha Diplo felvételeket készítene és terjesztene az együttlétükről, de a vádak szerint a producer mégis továbbított ilyen tartalmakat egy másik nőnek 2018 októberében a Snapchaten keresztül. A nő 2020 november 7-én feljelentette Diplót a New York-i rendőrségen, aminek következtében elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Diplo korábban is szembesült már hasonló vádakkal. 2020-ban egy Shelly Auguste nevű nő azt állította, hogy Diplo szexuálisan bántalmazta és bosszúpornót terjesztett róla a beleegyezése nélkül. Diplo válaszul saját keresetet nyújtott be, és az Instagramon azt állította, hogy Auguste egy zaklató, aki alaptalan rágalomhadjáratot folytat ellene. Auguste 2023 augusztusában ismét feljelentést tett a Los Angeles-i rendőrségen, ahol azt állította, hogy Diplo meztelen fotókat terjesztett róla. A Los Angeles-i rendőrség az ügyet továbbította a Los Angeles-i ügyészségnek, ahol jelenleg is vizsgálják az ügyet.

A meg nem nevezett nő ügyvédje, Helene Weiss a Varietyvel megosztott nyilatkozatában kifejtette, hogy ügyfele és más hasonló helyzetben lévő fiatal nők mennyi kárt szenvedtek Diplo vélelmezett jogsértő viselkedése miatt. Weiss hangsúlyozta, hogy ügyfelük igazságszolgáltatást érdemel, és reméli, hogy a peres eljárás segíthet abban, hogy Diplo egyszer és mindenkorra abbahagyja a nők elleni bűncselekményeket. Weiss tragikusnak nevezte, hogy nem ez az első eset, amikor Diplo megszégyenített és megsértett egy nőt azzal, hogy intim képeket terjesztett a beleegyezése nélkül.