Gyurcsány Ferenc a lemondásáról beszélt

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) volt miniszterelnöke elismerte a választási vereséget, és beszélt a felmerülő kérdésekről, beleértve a lemondás lehetőségét is egy Facebook-videóban.

A június 9-én elszenvedett választási vereség után Gyurcsány Ferenc a Facebookon közzétett videóban beszélt a felmerülő kérdésekről, mint például a vereség okairól, a felelősökről és a lemondásról. Gyurcsány szerint ezekre a kérdésekre nem kell haragudni, de a válaszokat meg kell fontolni, és ezt ők is teszik.

A politikus kiemelte, hogy a párt jövőjéről folyó beszélgetések még zajlanak, és ezeket az elnökségi ülésen fogják összegezni. Gyurcsány hangsúlyozta, hogy szeretnék elkerülni a felesleges vitákat arról, hogy mit gondolnak a párt vezetői, mint például Molnár Csaba, Dobrev Klára, Vadai Ágnes vagy Varju László. Azt is hozzátette, hogy a DK-nak meg kell fontolnia, mit fog másként csinálni a jövőben.

Medgyessy Péter, egykori MSZP-s miniszterelnök a Partizán műsorában beszélt arról, hogy Gyurcsány Ferenc már két éve tehertételt jelent az ellenzéki oldalon. Medgyessy szerint Gyurcsány politikailag ügyesen hozott létre egy erős pártot, de személye és felesége, Dobrev Klára nem vonzóak az emberek számára. Úgy véli, hogy a DK-nak erősebben kellene képviselnie a baloldali, liberális értékeket, de Gyurcsány jelenlétével ez már nem lehetséges. Medgyessy szerint ha Gyurcsány és felesége a háttérből segítenék a pártot, az jó lenne, de ha nyilvánosan lépnek fel, az nem előnyös.

Lamperth Mónika, korábbi MSZP-s belügyminiszter és önkormányzati miniszter az ATV műsorában arra szólította fel Gyurcsány Ferencet és az MSZP vezetőit is, hogy mondjanak le.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2024. február 24-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)